Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan gazetesine demeç verdi: Miçotakis verdiği sözleri tutmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunan Kathimerini gazetesine verdiği demeçte, Yunanistan ve Miçotakis'e Ilımlı mesajlar göndererek “Miçotakis'e verdiği sözleri tutmalı” dedi.

SİYASET 12.05.2023, 10:25 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan gazetesine demeç verdi: Miçotakis verdiği sözleri tutmalı

Seçim mitinglerine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunan gazeteci Manolis Kostidis'e konuştu. Yunanistan ve Türkiye ilişkilerinde yeni dönem çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem ülkemizde hem de Yunanistan’da yaşanacak olan seçimlere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Miçotakis verdiği sözleri tutmalı

“Yunanistan ile aramızdaki düşmanlık böyle kalıcı bir kenara bırakabiliriz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların her iki ülke için en önemli derecede zarar verdiğini ve zarar vermeyen devam etmemesi gerektiğini söyledi. Yunanistan ve Türkiye'deki seçimlerin yeni bir dönemin başlangıcı olmasını temenni ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'den Yunanistan'a sıcak ve dostlarına selamlarımızı gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

Gazetecinin kendisine Miçotakis'e bir mesajı olup olmadığı Yönündeki soruyu iletmesi üzerine açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Miçotakis bunları dikkate almalı ve verdiği sözleri tutmalıdır” dedi.

Erdoğan ilk turda kazanacağına emin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferinden emin olduğunu kaydeden Kostidis, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ufak farklı önde olduğunu iddia etti. Kostidis’e seçim zaferini milletin iradesine bağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Meydanlardaki büyük mitingler/buluşmalar buna işaret ediyor; halk arzusunu gösteriyor biz de görüyoruz” şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın kurmayları ile yaptığı görüşmelere de yazısında değinen Yunan gazeteci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcılarının seçimin ilk turda biteceğini düşündüğünü ifade etti.

Erdoğan samimi, sıcak ve enerjikti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmenin yanı sıra görüşmeye dair izlenimlerini de paylaşan Yunan gazeteci, görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıcak ve samimi bir tavır sergilediğini belirtti. Peşi sıra yapılan mitinglere rağmen enerjik ve gece geç saatlere kadar programın sürdüğünü ifade eden gazeteci, Yunanistan ve Miçotakis hakkında soru sorulduğunda Erdoğan, iki ülke arasında var olan olumsuz atmosferi bir kenara bırakarak gerilimi tırmandırmamayı tercih etti” dedi.

Yunan gazeteci Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olumsuz atmosferi geride bırakarak her iki liderin de kendi ülkelerinde yeniden seçilmeleri halinde yeni bir başlangıç mesajı verdiğini yazdı.

Yorumlar (0)