Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, bu kez treni kaçırmayacak

MÜSİAD 26. Olağan Genel Kurulu’na katılan ve açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanayi devrimindeki gibi Türkiye'nin geride kalmayacağını ve yeni küresel düzende trenin en önünde yer alacağına dikkat çekti.

SİYASET 11.09.2021, 16:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, bu kez treni kaçırmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD 26. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Türkiye'nin yeni dünya düzenindeki konumuna ilişkin açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin coğrafya itibariyle verdiği vatan mücadelesinin bir örneği olmadığını ifade ederek, "Dünyanın en büyük devletlerini kurduğumuz bu coğrafya, son 2 yüzyıldır yine dünyanın en şedid saldırılarıyla karşı karşıya." sözlerine yer verdi.

"Yeni bir gelecek inşa etmeyi başardık"

Anadolu topraklarında yaşayanları kazıyıp atmak için çok ağır bedeller ödetildiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ağır maliyetlere ve kayıplara rağmen vatanımızı korumayı ve yeni bir gelecek inşa etmeyi başardık." ifadesini kullandı.

Geçmişin gerçekçi muhasebesi yapılmadan geleceğe adım atmanın mümkün olmadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanayi devriminin ardından Türkiye'nin geri kalmışlığının önüne geçilebileceğini ifade etti.

Millet olarak, batının şu anki refah ve güvenlik seviyesinin temelini teşkil eden sanayi devriminin kaçırılma sebebine dikkat çeken Erdoğan, "Bizi can derdine düşürenler, bilinçli bir şekilde bu sürecin dışında kalmamızı sağladılar." sözlerini kullandı.

“Bu defa Türkiye treni kaçırmayacak”

Büyük sıçramanın kaçırıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kardeş coğrafyalar olarak bugün baktığımız yerler teker teker elimizden çıkarken, Biz üzerimizdeki yükün ağırlığının altında ezilmemeye çalışıyoruz. İstiklal harbimizi zaferle sonuçlandırarak Cumhuriyeti kurmak amacıyla kendimize yeni bir istikamet belirledik fakat rahat bırakılmadık. Dünya, teknoloji ve bilgi devrimini yaşarken biz bütün enerjimizi mücadelemize, iç çekişmelerimize harcadık. Bu sebeple büyük sıçramayı kaçırdık. Şimdi dünya, yeni bir dönemin eşiğindedir. Küresel, ekonomik ve siyasi güç dengeleri çatırdıyor. Aynı zamanda çatırtı yeni kurulacak küresel ekonomik ve siyasi sistemin de ayak sesleridir. Türkiye bu kez treni kaçırmayacak, en ön tarafından hak ettiği yeri alacaktır. Madem geçmişteki fırsatları kaçırdık ya da kaçırmamızı sağladılar. Bu kez nasıl oluyor da bu tarz özgüvenli konuşulabiliyor. Çünkü bu kez Türkiye, son 19 yılda kurduğumuz güçlü kalkınma ve demokrasi alt yapısının üzerinde iç meseleleriyle boğuşmaya değil, geleceğini inşaya odaklanmış bir haldedir. Sağlıktan eğitime, adaletten güvenliğe, sanayiden ticarete, sosyal desteklerden spora kadar hemen her alanda hedeflerini gerçekleştirmeye uygun zemine sahip bir Türkiye var. Türkiye’nin dört bir yanını hizmetlerle donatarak gerekli olan alt yapıya kavuştuk." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)