Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Biden ile yüz yüze görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun diplomasi trafiği başlıyor. İlk olarak Özbekistan’da gerçekleştirilecek olan Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’ne katılacak olan Erdoğan, ardından Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD’ye gidecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ziyaretlerde hem Putin hem de Biden ile yüz yüze görüşmesi bekleniyor.

SİYASET 11.09.2022, 12:27
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Biden ile yüz yüze görüşecek

Sırbistan, Hırvatistan ve Bosna-Hersek’i kapsayan 3 günlük Balkan ziyaretini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez 15-16 Eylül tarihlerinde Özbekistan’ın Semerkant kentinde gerçekleştirilecek olan Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi’ne katılmaya hazırlanıyor. Bu zirvede gözler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yapacağı ikili görüşmede olacak. Özbekistan’daki zirvenin ardından bu kez ABD’ye gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 77’nci Genel Kurulu’nda yerini alacak. 

20 Eylül’de genel kurula hitap edecek

20 Eylül Salı günü genel kurula konuşma yapması beklenen Erdoğan, Ukrayna’da devam eden savaştan Yunanistan ile yaşanan gerilime kadar çok önemli başlıkta dünyaya yeni mesajlar verecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın buradaki konuşmasında terörle mücadele çalışmaları ve tahıl sevkiyatına ilişkin de ayrı bir parantez açması bekleniyor.

Biden ile yüz yüze görüşme yapması bekleniyor 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD’ye gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada birçok devlet lideriyle de bir araya gelerek yüz yüze görüşme yapacak. ABD Başkanı Joe Biden ile de görüşme yapması beklenen Erdoğan’ın başta Suriye gündemi olmak üzere Türkiye’nin ABD’den beklentilerini ve taleplerini bir kez daha dile getireceği bildirildi. 

Yorumlar (0)