Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isaac Herzog ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke ilişkilerinde gelinen son durum ele alındı. 

SİYASET 19.08.2022, 15:56
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isaac Herzog ile telefonda görüştü

Karşılıklı büyükelçi atama kararının alınması sonrası Türkiye ve İsrail arasındaki en üst düzey görüşme gerçekleşti. İsrailli mevkidaşı ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem ikili ilişkileri hem de bölgesel konuları ele alarak değerlendirmelerde bulundu. 

İki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı

Karşılıklı büyükelçi atama kararının hem Türkiye-İsrail ilişkilerine hem de bölgesel huzura katkı sağlayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu gelişmeyi iki ülkenin gelecek faaliyetleri açısından önemli bir adım olarak yorumladı. Büyükelçilerin atanması ile birlikte iki ülke ilişkilerinin yeni bir sürece girdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılıklı saygı ve hassasiyet temelinde diyaloğu geliştirmekten yana olduklarının altını çizdi. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog da karşılıklı büyükelçi atanmasının çok önemli olduğunu dile getirerek, alınan karar sebebiyle memnuniyetini dile getirdi.

Yorumlar (0)