Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'erken seçim' tartışmalarına noktayı koydu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan, partisinin Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı. Muhalefetin erken seçim iddiaları ve taleplerine tepki gösteren Erdoğan, “Belirlenen tarih neyse, seçim o zaman yapılacaktır. Buna nokta koyuyorum” sözlerini kullandı.

SİYASET 22.12.2021, 12:53 22.12.2021, 13:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'erken seçim' tartışmalarına noktayı koydu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan, partisinin Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

“Ahlak ve akıl dışı yöntemlere başvuruldu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Genel kurulda ve Komisyonda, 2 aylık maratondan sonra kabul edilen 2022 bütçesinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu dönemde çok çalıştığınızın farkındayım. Milletimize karşı yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla daha fazla çalışacağımız bir sürece giriyoruz. Seçimleri etkilemek adına ahlak ve akıl dışı yöntemlere başvuruldu. Terör unsurları harekete geçirildi. Milli irade, darbe ile çiğnenmek istendi. Terörle mücadele kapsamında güney sınırlarımıza yığınak kuranlar, biz devreye girdiğimizde ise bu defa terör örgütlerinin koruyuculuğu görevine büründü. Ekonomimize karşı sinsi tuzaklar kuruldu. Ülkemiz, gece yarısı saatlerinde devreye sokulan finans oyunları ile çökertilmeye çalışıldı. Birileri bu oyunu dışarıdan kurarken, bazıları da içeriden aynı kirli oyunun figüranlığına büründü. Biz ülkemizi, her engeli geçerek korumanın mücadelesini verdik. Elbette sıkıntılı ve zor günler geçirdik, tabii ki bedeller ödedik. Fakat bu milletin, hamdolsun izzetine hiçbir halel getirmedik. Bu ülkeyi hedeflerinden ve misyonundan koparmadık. Ana muhalefet sözcüsü, enflasyondan kurtulmak amacıyla bizden kurtulmanın zorunluluğundan söz ediyor. Enflasyonu yüzde 7'ye düşüren kimdi? Biz düşürdük. Faizi kim yüzde 4.5'lara indirdi. Biz indirdik. Sizin kitabınızda ne düşük enflasyon ne de düşük var. Biz milletimizi, enflasyona da faize de ezdirmeyeceğiz ve biz şu an bunun mücadelesini vermeye çalışıyoruz. Bunlara alışacaksınız. AK Parti hükümeti ile hemhal olmak zaman gerektiriyor, şimdi, işte o mücadelenin verildiği dönemdeyiz. Bugüne kadarki mücadeleden alnımızın akıyla nasıl çıktıysak bu defa da inşallah istediğimiz sonuçlara ulaşacağız. Önümüzde bazı engeller var. Bu ana muhalefetten daha ciddi bir engel olur mu? Önümüzde tuzaklar ve engeller var. Ancak azmimiz, hepsinden daha çoktur. Ülkemizde bazılar kardeşlik, birlik iklimini dinamitleme arzusunda. Biri, hastanelerde sus işareti oluyor ya çıkıp onu gösteriyor. Parmak sallamakla hiçbir yere ulaşamazsınız.”

“Noktayı koyuyorum; erken seçim yok”

“Aylardır erken seçim diye bağırıyor. Devlet Bahçeli Bey, 20232’ün Haziran ayında olacağını söylüyor, ayrıca ben de söylüyorum. Defeatle anlatmamıza rağmen, bunlar yatıp kalkıp erken seçimden söz ediyor. Erken seçim diye bir şey yok. Belirlenen tarih neyse seçim, o tarihte yapılacaktır. Noktalı virgül değil Bay Kemal, buna nokta koyuyorum. Hukukun bu ülkede ne olduğunu öğreneceksin.”


“Beyinleri sulanmış”

Yeni sistemle oyunun bozulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün birisi çıkmış, 'kur düşüyor, tam dolar almanın zamanı' diyor. Beyinleri sulanmış bunların. Bunlara gereken cevabı en kısa sürede milletim verecek. Bunun tercümesi, kurun tekrar ekonomi kuralları ve ülke gerçekleriyle ilgisi olmayan düzeylere çıkmasını dilemektir, tam anlamıyla teşvik etmektir. Tabi BDDK, bunlarla ilgili yargı yolunu açtı." sözlerini kullandı.

Durmuş Yılmaz’a tepki

Merkez Bankası eski başkanı ve şu an İYİ Parti’de siyasete devam eden Durmuş Yılmaz’a tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Siz bu ülkenin değerleriyle asla oynayamazsınız. Merkez Bankası’nın başında bile olsanız, evinin kapısında bulunan ayakkabılarla oynayanlarla birlikte yola çıkarsınız. Bu dönemlerde size destek olanların yolunu, şu anda kesmeye çalışmayın. Sizin buna ne gücünüz ne de aklınız yeter. Bir insanın, bu derece ülkesine düşman olabilmesi için ya vicdanını ve aklını kiraya verip ihanet çukuruna düşmesi ya da vicdanını ve aklını bütünüyle satması gerek. Her zaman dediğimiz gibi bu muhterisleri kendi kinleriyle bırakıp kendi işimize bakacağız." 

"Başaramayacaksınız"

“Hep birlikte kazanacağız, büyüyeceğiz, yükseleceğiz, hak ettiğimiz konuma geleceğiz. Seçim meydanlarında yıllarca milletimizle birlikte 'Beraber yürüdük bu yollarda' şarkısını boşuna söylemedik. Güneşte de birlikte ısınacağız. Biz meşrebine, inancına bakmadan milletimizin tamamını her ferdiyle seviyoruz. Nereye ulaşacağımızı, nereye gittiğimizi biliyoruz. Buradan bütün emperyalistlere sesleniyorum. Manşetlerle hükümet kurmaya alışmış ve hükümet devirmiş gazeteci ve akademisyen kılıklı muhterislere sesleniyorum. Vesayet artıklarına sesleniyorum: Başaramayacaksınız. Türk milleti kazanacak, Türkiye kazanacak fakat siz kaybedeceksiniz”

“Piyasa kurallarının aksine bir iş yapmıyoruz”

“Ekonomideki gelişmeler yalnızca ülkemize mahsus değildir. Ekonomi denilen dinamik alan devamlı olarak değişim içindedir. Ekonominin temelinin değiştiği bir dönemde çatısının aynı kalması imkansızdır. Dünya genelinde bu uyumsuzluk kaynaklı bir kavga var. Kartların yeniden karıldığı bir süreçte, gelişmiş ülkeler sınıfına çıkan devletler, gelecek asra damga vuracaklardır. Geçmişte ülkemizin birçok kez bu treni kaçırmasına sebep olanlar, aynı niyetle bugün de hareket ediyor. Bu treni Türkiye kaçırmayacak. Trenin birinci sınıfında yer alacağız. Bu sebeple; dövizi, Türkiye’nin gerçeklerine uygun bir düzeye getirmek adına açıkladığımız program hedefine ulaşmıştır. Milletimiz, önlemleri takdirle karşılamış, piyasalar da buna karşılık uygun adımları atmıştır. Serbest piyasaya aykırı bir iş yapmadık, yapmıyoruz. Ülkemizden, art niyetli spekülatörlerin ellerini çekmesi çabası içindeyiz. Zihni ve kalbi kirlenmemiş, tüm milletimizin memnun olacağı bir gelişmedir.”

“3600 ek gösterge, gelecek sene hayata geçiyor”

“Çalışanlarımızın gelirlerini arttırmak için ciddi ve büyük adımlar attık. Yüzde 50 zam yaptığımız asgari ücret ile tarihimizin en büyük artışını yaptık. Ayrıca asgari ücreti vergi dışı da bıraktık. Senelerdir neler söyleniyordu; asgari ücret vergi dışı olsun. İktidarımız, bunu da başardı. Bütün çalışanların, asgari ücrete kadarki gelirlerini de aynı çerçeveye aldık. Toplu sözleşme artışına ek olarak memurlarımıza da aylık olarak ortalama 300 TL’lik ücret artışı gerçekleştirdik. İnşallah gelecek sene; 3600 ek göstergeyi de hayata geçireceğiz. Özel sektörün, çalışanlarına hak ettiklerini vereceklerinden şüphemiz yok.”

Orman çalışanlarına müjde!

“Buradan, orman çalışanlarımıza da bir müjde vermek istiyorum. Son 19 senede, 5.5 milyar fidan ektik. Ağaçlandırma faaliyetlerinde dünyada dördüncü, Avrupa'da birinci sırada yer alıyoruz. Orman köylümüzün geliri konusunda da ciddi bir artış yapıyoruz. Yılbaşından sonra ve Temmuz itibariyle yüzde 23, yıllık ortalama olarak yüzde 51 seviyesinde arttırıyoruz. Bu artışların, milletimize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bir süredir ülkemizde yaşanan kuraklık sebebiyle nohut, yulaf, arpa, buğday üreticilerimiz verim kaybına uğradı. Kuraklık desteği ödemelerini 651 bin üreticimize yapıyoruz. Çiftçilerimizin hesaplarına, 2.6 milyar TL’lik kuraklık yardımlarını yatırmaya başladık.”

Yorumlar (0)