Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emmanuel Macron ile bir araya geldi

NATO Liderler Zirvesi kapsamında Madrid’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelerek gündemdeki konuları değerlendirdi.

SİYASET 29.06.2022, 12:18 29.06.2022, 12:28
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emmanuel Macron ile bir araya geldi

Gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı’ndan da bir açıklama paylaşılarak, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid’deki NATO Liderler Zirvesi’nde gerçekleştirdiği ikili görüşmeler kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi” ifadelerine yer verildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan peş peşe görüşmeler

Macron ile gündemdeki konular üzerine istişarelerini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aynı zamanda Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile de bir araya geleceği bildirildi.

Saat 18.45’te Joe Biden ile bir araya gelecek

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile gerçekleştireceği görüşmenin saati de belli oldu. Beyaz Saray’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada Erdoğan-Biden görüşmesinin saat 18.45’te başlayacağı açıklandı. Kritik görüşmenin yaklaşık 1 saat sürmesi bekleniyor.

NATO Zirvesi’nin gündeminde hangi başlıklar var?

İspanya’nın başkenti Madrid’de gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi’nin en önemli gündem maddesi Ukrayna savaşı olarak ön plana çıkıyor. Zirveye katılan 30 ülkenin lideri, Rusya’nın bölgedeki faaliyetleri ve NATO’ya yönelik tehditleri ele alarak istişarelerde bulunacak. NATO’nun Rusya’ya karşı caydırıcı hamleleri de bir kez daha gözden geçirilecek. Öte yandan zirvede ele alınacak olan yeni stratejik konseptin oy birliği ile onaylanması beklenirken, Finlandiya ve İsveç’in birliğe üyeliği konusunda da yeni açıklamaların yapılması bekleniyor.

Yorumlar (0)