Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a rest! "Başının çaresine baksın"

Yunanistan ile adalar konusunda artık görüşme yapılmayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı da iptal ettik. Bundan daha net bir rest olmaz. Bundan sonra Yunanistan, başının çaresine baksın'' sözlerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın 22 Haziran'da Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

SİYASET 17.06.2022, 17:02 17.06.2022, 17:36
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a rest! "Başının çaresine baksın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Yunanistan ile adalar gerilimi

Yunanistan ile ilgili değerlendirmelerinin sorulması sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları aktardı:

"Yunanistan'la ilgili sürece dönük tepkilerimi açıkladım. Karşımda dürüst siyasetçi olmadığı sürece bir daha bunlarla görüşmeyeceğimi ve Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantılarımıza son verdiğimizi ve 'Yunanistan'la Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’nı da yapmayacağımızı söyledik. Bu seneki toplantıyı da yapmıyoruz. Bu ne anlama geliyor? Herhalde bundan daha açık, daha net bir rest olmaz. Bundan sonra Yunanistan başının çaresine baksın.''

Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nde bugün canlı bağlantıyla katılacağı iklim ve enerji konulu Büyük Ekonomiler Forumu'na yönelik, "Video konferans yoluyla Sayın Biden'ın da daveti sonrasında liderler olarak yapacağız. 3'er dakikalık tebliğimiz olacak. Bu tebliğlerimizi sunmak üzere çevre ve iklim konusunda neler yapmayı planladığımızı ve ne düşündüğümüzü bu görüşmede anlatacağız" sözlerini kullandı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Türkiye’ye geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın 22 Haziran'da Türkiye'ye yapacağı ziyaretle ilgili bir soruya ise şu şekilde cevap verdi:

"Kısmet olursa Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, çarşamba günü bu ziyareti düzenliyor. İnşallah Ankara'da, Külliye'de kendilerini kabul edeceğiz. Orada hem ikili hem de heyetler arası görüşmelerimizi gerçekleştireceğiz. Bundan sonraki sürece dönük olarak Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini daha ileri derecede ve daha yüksek seviyede hangi noktaya taşıyabiliriz, bunları değerlendirme imkanına kavuşmuş olacağız.”

Öncü heyetler ve ekiplerin daha önceden geldiğini bildiren Erdoğan, "Veliaht Prens’in kendisi de çarşamba günü buraya gelecekler. Bu resmi bir ziyarettir. Bu ziyaretle birlikte biz de resmi kabulümüzü gerçekleştireceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)