Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yönetim sistemi için iyileştirici adım sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay'ın 161. Kuruluş Yıl Dönümü toplantısında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde işleyişin iyileştirilmesi için adımlar atılacağını duyurdu.

SİYASET 31.05.2023, 15:17 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yönetim sistemi için iyileştirici adım sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Sayıştay Başkanlığı Konferans Salonu'nda Sayıştay'ın 161. Kuruluş Yıl Dönümü toplantısında hitap etti. "29 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıl dönümüne kavuşacağız" diyen Erdoğan, 85 milyonun tüm farklılıkları bir kenara bırakarak, Cumhuriyet'in 100'üncü seneyi devriyesini hep birlikte kutlayacağını söyledi.

"Tercihini hangi yönde kullanırsa kullansın, sandığa giden vatandaşlarımıza mesuliyet duygusuyla hareket ediyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan, birçok gizli açık antidemokratik darbe girişimine maruz kaldıklarını açıkladı. Baskılar karşısında boyun eğmediklerini dile getiren Erdoğan, hukuk devletinin yara almasına müsaade etmediklerini söyledi. Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmadan huzura ermeyeceğinin altını çizen Erdoğan, bunun için yürütme, yasama, yargı arasında uyumlu bir işbirliğinin tesisinin çok mühim olduğunu vurguladı. 

Vatandaş yıllar sonra hasret çektiği hizmetlere kavuştu

Uzun uğraşlar sonucu devletin tüm kurumlarının hedef ve anlayış birliği içinde çalışmasını temin ettiklerini belirten Erdoğan, "Türkiye, prangalarından kurtuldukça her alanda büyük bir ivme yakaladı. Vatandaşımız, yıllar sonra hasret çektiği hizmetlere kavuştu" dedi.

Sistemin İşleyişini iyileştirici adımlar atılacak

"Bu seçimler, eski sistem tartışmalarına son noktayı koymuştur" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin 3-5 ayda bir hükümetin değiştiği koalisyon dönemlerini bir daha gelmemek üzere rafa kaldırdığını kaydetti. "Biz, her halükarda buradan geriye gidişe izin vermeyeceğiz" diyen Erdoğan, "5 yıllık tecrübelerin ve uygulamaların ışığında sistemin işleyişini daha da iyileştirecek adımları elbette atacağız" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)