Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yoğun diplomasi! Önce Özbekistan, sonra ABD...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünden itibaren yoğun bir dış politika turuna çıkacak. Cumhurbaşkanı önce Özbekistan'a, daha sonra ise Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek.

SİYASET 15.09.2022, 08:48 16.09.2022, 11:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yoğun diplomasi! Önce Özbekistan, sonra ABD...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in daveti üzerine Şanghay İşbirliği Teşkilatı 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi'ne Özel Konuk olarak katılmak amacıyla, 15-16 Eylül'de Semerkant'ı ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk katılım

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından gelen açıklamaya göre, Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Teşkilatı nezdinde "Diyalog Ortağı" statüsünü sağladığı 2012'den bu yana Türkiye'den Zirve toplantılarına "Cumhurbaşkanı" seviyesinde ilk kez katılım olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 16 Eylül'de yapılacak olan Zirve Oturumu'na hitap etmesi ve bu sebeple ikili görüşmeler yapması da öngörülüyor.

ABD ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanhay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nden sonra Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler (BM) 77'nci Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak için ABD'ye hareket edecek.

Erdoğan'ın "İç İçe Geçmiş Sınamalara Dönüştürücü Çözümler İçin Dönüm Noktası" başlığıyla gerçekleştirilecek 77'nci Genel Kurulun ilk günü 20 Eylül'de katılımcılara hitap etmesi bekleniyor.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşeceği belirtilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok sayıda devlet ve hükümet lideriyle de ikili temaslarda bulunacağı aktarılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 17-22 Eylül'de düzenleyeceği ziyaret vesilesiyle ABD'de yerleşik Türk sivil toplum kuruluş yetkilileri ile Musevi kuruluşlarını kabul etmesi ve Türk-Amerikan İş Konseyi tarafından ABD iş dünyasının yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilecek etkinliğe katılması da bekleniyor.

Yorumlar (0)