Erdoğan'dan seçim açıklaması: Dakikalarca ayakta alkışlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimleri için yaptığı konuşmada, “Ben inanıyorum, 2023 seçimlerini rekor oyla kazanacağız. Bu yönetim bu işi başarır, ben size inanıyorum.” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözleri, AK Partililer tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. 

SİYASET 27.09.2022, 14:32 28.09.2022, 08:45
Erdoğan'dan seçim açıklaması: Dakikalarca ayakta alkışlandı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na ve Altındağ Kültür Sarayı'nda "Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları ile Toplantı" programına katıldı. 

Burada açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

''Yapacağımız istişarenin, vatanımız ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Osmanlı'nın gerilemesi ile birlikte Akdeniz de emperyalist işgale teslim olmuştur. Akdeniz'in bugün göçmen ölümleri ve gerilim ile anılmasından ciddi üzüntü duyuyoruz. Suriye'de katliamdan ve iç savaştan kaçan binlerce çocuk ve mazlum Akdeniz'in sularında son nefesini verdi. Batılı devletler de bu durum karşısında üç maymunu oynamayı tercih etti.”

Ege Adaları’na askeri sevkiyat

Erdoğan’ın konuşmasının devamı şu şekilde:

“Sonuna kadar Mavi Vatan'daki çıkarlarımızı savunmaktan çekinmeyiz. Ege ve Akdeniz'in ne gözyaşıyla ne insan kanıyla ne de husumetlerle kirletilmesini tasvip etmiyoruz. Bütün kalbimizle huzur ve barış istiyoruz. Batı Trakya ve adalara sevk edilen silahlar bizim için bir anlam ifade etmez. Bizim gücümüz bunların çok ötesinde fakat bunun gizli işgal anlamına geldiğini hatırlatırız. ABD'den gelmiş olan destekler sizi kurtarmaz.  Yunanistan'ı üzerimize salanların niyetlerinin farkındayız.”

“Enflasyon karşısında vatandaşımızı yalnız bırakmıyoruz”

Ekonomiyle ilgili de mesajlar veren Erdoğan, “Yılbaşından sonra ekonomideki güçlenmeyi hep birlikte göreceğiz. Her ay ihracatta rekor kırıyoruz. Avrupa büyük problemler yaşarken havacılık sektörümüz tarihinin en önemli başarılarını elde ediyor.  Enerjide attığımız stratejik adımların meyvelerini şu an topluyoruz. Bunları yaparken de enflasyon karşısında vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Milletimize sahip çıkıyoruz.”

Muhalefete tepki: “Çamur atıyorlar”

Muhalefete de eleştirilerde bulunan Erdoğan, “2023'e yaklaştıkça muhalefetin farklı yollara tevessül edeceği görülüyor. Projelerimize kara çalıyorlar. Artan kira ve konut fiyatlarına çare bulmak ve vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak için bir sosyal konut projesini başlattık. Muhalefet ne yapıyor, çamur atıyor. Bir milyon 170 bin konutu inşa ettikten sonra da milletimize teslim etmişiz. Kendimizi ispat etmişiz. Üstelik sosyal konut projemize de rekor bir başvuru varken 14 tane büyükşehir belediyesiyle siz ne yaptınız, onu anlatın.”  

“2023 seçimlerini rekor oyla kazanacağız”

Son olarak 2023 seçimlerine değinen Erdoğan, “2023 seçimleri inşallah ülkemizdeki pek çok dönüm noktasıyla takoz siyasetinin de çöp sepetine atıldığı bir tarih olacaktır. 2023 seçimlerini, ben inanıyorum ki rekor oyla kazanacağız. Bu kadro bunu başarır, ben size inanıyorum. Ve kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Milletten kopuk siyasetçiler değiliz bunu unutmayın, milletten kopuk siyasetçi asla olmaz''

Yorumlar (0)