Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan “rehavet” uyarısı: Telafisi yok

28 Mayıs seçimlerinde “rehavet” uyarısı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öndeyiz şeklinde düşünmenin bizleri rehavete götürmesine asla izin vermeyeceğiz. Sandığın telafisi olmayacaktır” dedi.

SİYASET 26.05.2023, 15:55
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan “rehavet” uyarısı: Telafisi yok

İstanbul Kongre Merkezi'nde "Kadın Buluşması" etkinliğinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerde “rehavet” uyarısında bulundu.

“Tüm kötülükleri 3 aya sığdırmış çapsızlık örneği var”

Meclis’te çoğunluğun elde edilmesine karşı vatandaşlara teşekkürlerini sunan Erdoğan, “Önümüzde gerçekleştirilecek seçimlerin oldukça kritik bir aşaması var. Bu pazar bir defa daha sandık başına gideceğiz. Evlatlarımız ve ülkemizin geleceğine yönelik mühim bir karar vereceğiz. Karşımızda SGK'yı zamanında batırmış CHP var. Koltuğunu korumak adına Kandil'de bulunan terör elebaşlarından, FETÖ'cülere kadar vaatler veren biri var.

Bakanlık pazarlıkları masalarda geziyor. Karşımızda yüzde 1 oyu olana 40 milletvekili veren garip bir kişi duruyor. Benim milletim bunlara en güzel dersi verecektir. Türk siyasetinin 21 senedir bütün kötülükleri 3 ay içine sığdırmış bir çapsızlık örneği oturuyor” dedi.

“Bu işi bitirelim”

28 Mayıs günü gerçekleştirilecek seçimlerde rehavet duygusuna kapılmamak gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, “Pazar günü hep birlikte AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı zaferiyle seçimleri tamamlayalım. ‘Nasıl olsa öndeyiz’ diye düşünerek rehavete kapılmamalıyız. Bu duyguya izin vermemeliyiz.

Pazar günü oy vermek ve sandıkların başında durmak haricinde herhangi bir planımız bulunmayacak. Sandık önümüze yalnızca 5 senede bir defa gelir. Yaşantımız içerisinde birçok şeyin telafisi oluyor ancak sandığın herhangi bir telafisi yok. Günün erken vakitlerinde oy kullanım bölgelerine gitmeniz ve oraları bayram yerine dönüştürmenizi rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)