Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kürtlere tarihi mesaj: Bu ülkede analar bir daha ağlamayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Benim Kürt kardeşimi kimseye tehdit edemeyecek, silah zoruyla kimse iradesine ipotek koyamayacak” dedi.

SİYASET 11.05.2023, 12:19 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kürtlere tarihi mesaj: Bu ülkede analar bir daha ağlamayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden “Sevgili Kürt kardeşlerim” diyerek yaptığı paylaşımında tarihi bir çağrıda bulundu. Kürt vatandaşları üzerinden algı operasyonu yapmaya kalkışanlara ve Kürtlerin oylarını ipotek altına aldığını zanneden partilere tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar anamızın ak sütü gibi helal olan haklarınızı size teslim etmek için büyük mücadeleler verdik” dedi.

Geriye gidişe kesinlikle müsaade edilmeyecek

Anneler ağlamasın, yüreklere ateş düşmesin diye çok ciddi çabalar harcadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, samimi gayretin en yakın şahidinin yine Kürt kardeşleri olduğunu vurguladı. “Hangi badireleri aşarak bugünlere geldiğimizi, önümüze hangi tuzakların kurulduğunu sizler çok iyi biliyorsunuz” diyen Erdoğan, eksiklerinin ve yapmak isteyip de yapamadıklarının olduğunu söyledi. Fakat Türkiye'ye hak ve özgürlükler alanında kazandırdıklarının ortada olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunlardan geriye gidişe kesinlikle müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi. Her kim terör tehdide altındaki eski Türkiye'yi hortlatmaya çalışırsa karşısında AK Parti’yi bulacağına belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her kim gariban Kürt çocuklarının eline silah verip askere, polise, insanımıza kurşun sıktırmaya kalkarsa, karşısında bizi bulacaktır” ifadelerine yer verdi.

Milletin huzuruna kastedenlerin karşısındayız

Her kim emperyalist güçler adına milletin huzuruna kastederse, karşısında yine duracaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her kim haklarınıza el uzatmaya teşebbüs ederse, karşısında Tayyip Erdoğan’ı bulacak, Cumhur İttifakı’nı bulacaktır” dedi.

Bu ülkede analar bir daha ağlamayacak

“Rabbim ömür, milletimiz de yetki verdikçe; bu ülkede analar bir daha ağlamayacak” diyen Erdoğan, kimsenin çocukları zorla dağa kaçıramayacağını söyledi. Gece ile birlikte şehirlere terörün karanlığının çökmeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kürtleri kimsenin tehdit edemeyeceğini ve silah zoruyla kimse iradesine ipotek koyamayacağını dile getirdi. Türkiye'nin 85 milyonun tamamı için daha huzurlu, müreffeh ve daha özgür bir yer olana kadar çalışacağının sözünü veren Erdoğan, Türkiye yüzyılını Kürt kardeşlerinin desteğiyle birlikte inşa edeceklerinin altını çizdi.

Yorumlar (0)