Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert 'Diyarbakır anneleri' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Uluslararası İyilik Ödülleri" programında açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ziyareti esnasında Diyarbakır annelerini ziyaret etmemesini eleştiren Erdoğan, "Diyarbakır'a gidip ortaklarından korkan siyasetçi müsveddeleri, Diyarbakır annelerini ziyaret etmek yerine, otele ayaklarına çağırdılar" sözlerini kullandı.

SİYASET 15.03.2022, 16:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert 'Diyarbakır anneleri' tepkisi

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki "Uluslararası İyilik Ödülleri" etkinliğine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı.

“5 milyon Suriyeli mazluma el uzattık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde

“Kovid-19 salgını bütün insanlığın ortak kaderinin olduğunu bir defa daha kanıtlamıştır. Sağlık hizmetlerine ulaşamadığı veya aşıya erişemediği için yaşamını yitiren hastaların dramlarına tanıklık ettik. Vatandaşlarımızın yataklı tedaviden testlere kadar devlet olarak bütün ihtiyaçlarını karşılarken dünyanın diğer geri kalan toplumlarına sırtımızı dönmedik. 162 ülkeye kritik ve tıbbi ekipman desteği verdik. Yerli aşımız Turkovac'ın dağıtımını yaptık ve devam ediyoruz. Ülkemizde ağırladığımız sığınmacıları, vatandaşlarımızdan ayrı bir şekilde tutmadan onlara da sağlık hizmeti verdik. 5 milyon Suriyeli’ye de elimizi uzattık.”

Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyareti: “Siyasetçi müsveddeleri…"

Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyareti ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sert eleştirilerde bulundu ve şunları söyledi:

“40 senedir gözü dönmüşlükle yalnızca yıktılar, yaktılar, Kürt kardeşlerimizin yaşamını zindana çevirdiler. Bu nebbaşlar, annelerin yüreklerinde ve vicdanlarında derin yaralar açtı. Kürt çocuklarını cehalete sürüklerken, kendi evlatlarına ise Avrupa'nın en lüks yerlerini layık gördüler. Diyarbakır annelerinin, ‘çocuklarımızı istiyoruz çağrısı’ en ağır darbelerdendir. Terör örgütünün karanlık ve kirli yüzü, bir avuç kadının direnişiyle birlikte ilk kez bu şekilde ortaya çıkmıştır. Diyarbakır’a gidip ittifak ortaklarından korkan ve çekinen siyasetçi müsveddeleri, cesur anneleri ziyaret etmek yerine kaldıkları otele, yani ayaklarına çağırdılar.

Yorumlar (0)