Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na KHK tepkisi: "Milletimiz enayi değil"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun KHK açıklamalarının 2023 seçimlerine dönük bir ‘yalan’ olduğunu öne süren Erdoğan, "Benim milletim enayi değildir" sözlerini kullandı. 

SİYASET 02.09.2022, 15:35 02.09.2022, 17:59
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na KHK tepkisi: "Milletimiz enayi değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Kerem Aydınlar Camisi'nde kıldıktan sonra basın mensuplarının karşısına geçti.

Kılıçdaroğlu’nun sözleri soruldu

Erdoğan’a, KHK’lılara yönelik Kılıçdaroğlu’nun, “Tamamını görevlerine iade edeceğiz” sözleri soruldu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının 2023 seçimlerine dönük yalandan başka bir şey olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ifadelerin ‘milleti ahmak yerine koymaktan başka bir şey’ olmadığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında şunları söyledi:

"Bay Kemal kendini buğday ambarında sanıyor. Herhangi bir kuvvet yok. Herhangi bir edinilmiş, kazanılmış, milletin verdiği bir hakkı, yetkisi yok. Fakat o durmadan yalan üstüne yalanlarını sürdürüyor. 

Türkiye bir hukuk devleti. Bu hukuk devletinde siz ne zamandan beri yargı oldunuz da yargının haklarını yetkilerini kendinde kullanıyorsun? Bu sözler neyi getirir? Yani, ben şu anda hakimim, yargıyım, savcıyım ve gelince bunların hepsini serbest bırakacağım. Bu anlama gelmiyor mu? Bu yetkisi var mı? Yok. Böyle bir yetkin olmadığına göre, kusura bakmayın bu milleti tamamen ahmak yerine koyup aldatmaktan başka bir şey değildir. KHK ile ilgili şu anda bir şeyler bekleyen vatandaşı kandırmak, aldatmak.”

"2023 seçimlerine dönük yalandan başka bir şey değil"

Erdoğan’ın açıklamalarının devamı şu şekilde:

“Sen önce elindeki büyükşehir belediyelerinde verdiğin sözleri yerine getir. Su paraları sözü verilmişti, şimdi su paraları nereye çıkarıldı, indirildi? Ücretlerde otobüs vs. problem. Seçim meydanlarında bunların sözünü vermişlerdi. Bunların tamamı 2023 seçimlerine dönük yalandan başka bir şey değil. Tamamı yalan. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu hukuk devletinde KHK'nın vermesi gereken kararları siyasiler olarak herhalde böyle bir yetkiyi kullanamayız. Hukuk devletinde savcıların, hakimlerin yetkisi onlara aittir. Siyasinin, bu yetkiyi kullanma hakkı yoktur. Kusura bakmayın benim milletim bu kadar enayi değildir."

Kılıçdaroğlu'nun TEKNOFEST ziyareti

Kılıçdaroğlu’nun TEKNOFEST ziyaretiyle ilgili de konuşan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu CHP’nin, sabah başka akşam başka tablosu ortada. Bay Kemal ne yazık ki partisinin içerisindeki milletvekillerine hakim değil. Onlar gibi o da devamlı yalan üstüne yalan. Kendi milletvekilinin terör örgütleri ile SİHA’ları mukayese ettiğini bilmiyor. Orada hatta gazeteciler de sordu TB2 TB3’ü. ‘Nedir bunlar?’ diyor. Haberi yok. İHA’lar konusunda dersini iyi çalışmamış. Nasıl olduysa Samsun’a gitti. 

Şu anda biz TB2, TB3, Akıncı bütün bunlarla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Allah rahmet etsin, Özdemir Bey’in sağlığı döneminde bu işin kuruluşundan bu yana oğul Bush’un ABD’de başkan olduğu dönemde, Türkiye’ye vermeleri gereken bu İHA’ları vermemişlerdi. Özdemir Bey, çocukları ile hemen adımı attılar ve İHA’ları üretmeye başladılar. Daha sonra SİHA’ları ürettiler. Şu anda işte Akıncı’yı ürettiler. Ve bununla birlikte Samsun’da görüyorsunuz savaş uçaklarına dönük çalışmaları da var. Biz kendilerine Allah’tan muvaffakiyetler diliyoruz.”

"BAYKAR başarılarının üstüne başarı katıyor"

“Türkiye artık bu ürünleri ithal eden değil, tam tersine ihraç eden bir ülke konumuna geldi. Bu anlamda BAYKAR gerçekten başarılarının üstüne başarı katıyor. Ben bu sebeple kendileri ile iftihar ediyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Yalnızca BAYKAR değil mühimmat noktasında başkaları da pek çok şeyler yapıyor. Bu mühimmatlar da önemli. Biz mühimmatları üreterek devlet olarak BAYKAR’a bu unsurları veren noktaya geldik. Türkiye şu an geldiğimizde yüzde 20 yerli üretim yaparken bugün bu rakam yüzde 80’e çıktı."

“Türkiye varsa NATO güçlü”

NATO’nun 30 Ağustos’ta yayınladığı sosyal medya mesajını değiştirmesi ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Daha sonra NATO manevrasını yaptı her zamanki gibi. Bu manevra ile beraber de silindi. Türkiye ile birlikte ayrı bir güç olduklarını söyledi. Zaten bu bir vaka. Yunanistan’ın rahatsız olması ya da Yunanistan’ın NATO’ya olumsuz bir yaklaşım göstermesi Türkiye-Yunanistan ilişkilerini NATO-Türkiye ilişkilerini zayıflatmaz. Çünkü NATO, Türkiye’siz düşünülemez. Yunanistan’ın NATO’da bir kıymeti yok. Türkiye varsa NATO güçlü, yoksa NATO güçlü değil." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)