Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan eleştiri: 'Türkiye'yi saman ithalatçısı zanneden cahiller...'

Batı Kipaş Kağıt Fabrikası Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin saman ithalatına ilişkin ifadelerini eleştirdi ve "Türkiye, fabrika satarak domates alan değil, Avrupa, Asya ve Afrika’nın imalat merkezi haline gelen bir ülkedir" sözlerini kullandı.

SİYASET 15.01.2022, 16:30 17.01.2022, 09:01
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan eleştiri: 'Türkiye'yi saman ithalatçısı zanneden cahiller...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı Kipaş Kağıt Fabrikası Açılış Töreni'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Türkiye, fabrika satan değil, üretim merkezi olan bir ülke”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye güvenen ve yatırım yapan bütün yatırımcılara destek verip, sahip çıktıklarını belirtti ve muhalefete eleştirilerde bulundu.

Muhalefete saman ithalatına ilişkin açıklamaları üzerinden eleştirilerde bulunan Erdoğan, bu ifadeleri cahillik olarak değerlendirdi ve şunları söyledi:

"Türkiye, muhalefetin öne sürdüğü gibi fabrika satıp domates alan değil, tam aksine Avrupa, Asya ve Afrika’nın imalat merkezine dönen bir ülkedir. Pandemiye rağmen 2,7 milyon ek istihdama ulaşan bir ülkedir. Türkiye, 205 devlete ve bölgeye ihracat yapan, 500 milyar dolar dış ticarete ulaşan bir ülkedir. Türkiye'nin saman ithalatçısı olduğunu sanan cahilleri, baştaAydın Söke olmak üzere OSB'mizi ziyaret etmeye çağırıyorum. Türkiye'nin sanayisinden ve üretim gücünden haberi olmayan siyasetçileri cahillikleriyle baş başa bırakıyorum. Onlar bilmese, bilmek istemese bile Türkiye güçleniyor, büyüyor, dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline gelme yolunda emin adımlarla ilerliyor." sözlerini kullandı.

“800 kişiye istihdam sağlayacak”

"Aydın Söke'de faaliyete başlayan bu tesis, ciddi bir gelir kapımız olacak. İlk etapta, 550 milyon dolarlık bu yatırımda 800 kişiye istihdam sağlanacak. 4,5 milyon dolarlık cari açığımızı bu tesis kapatacak. Yüzde 40'ı biten 2. etap için 440 milyon dolar yatırım öngörülüyor. 1400 kardeşimiz bu tesislerden evine ekmek götürecek. Tesisin bir diğer önemli özelliği; Türk ekonomisinin yeşil dönüşümüne de fayda sağlayacak. Ülkemizin 250 milyon dolarlık kâğıt ithalatına son verecek olan tesis, 200 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirecek.”

‘Yatırımcılara destek’ mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımcılara destek vermeye devam edeceklerini söyledi ve

“Yerli-yabancı ayrımı yapmadan hükümet olarak, kimseyi dışlamadan ve ayırmadan Türk ekonomisine güvenenlere sahip çıkıyoruz. Bu topraklarda üreten, ihracat yapan ve buraya değer katan bütün yatırımcılara destek vermeyi sürdürüyor, bütün yatırımcılara destek vermeyi görev biliyoruz."

Yorumlar (0)