Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP çıkışı: "Nedir o ithal danışmanlar?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz milletimize karşı hasbi olduk. Bu yollarda ithal danışmanlarla yürümedik. Siz varsınız yeter. Nedir o ithal danışmanlar? Geç o işleri geç. Gözümüz ve kalbimiz hep millete baktı. Türkiye'yi bölgesinde ve dünyada dikkatle takip edilen sözüne kulak verilen ülke haline getirdik" sözlerini kullandı. Erdoğan "Gabar'da, Tendürek'te, Cudi'de, Bestler Deresi'nde bunları çökerttik mi? İnlerine gireceğiz bunların, inlerine. Girdik, şimdi bu parlamentomuzda terör örgütünün uzantıları var. Bunları da 2023'te hep birlikte temizlemeye hazır mıyız?" açıklamasını yaptı.

SİYASET 10.12.2022, 16:54 10.12.2022, 17:36
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP çıkışı: "Nedir o ithal danışmanlar?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda Vezirköprü Devlet Hastanesi, Asarcık-Kavak Yolu, 19 Mayıs Üniversitesi Ballıca Kampüsü ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da toplam yatırım bedeli 5 milyar 880 milyon lira olan tesislerin açılışını yaptı.

“Bugün önemli bir adım”

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: 

“Gençler sizin yanınızdayım. En son Teknofest için eylül ayında geldiğimiz Samsun'a birkaç ay ayrılığa hasret kaldık. Şu ihtişama bak. Resmi rakam 100 bini yakaladı. Havalimanından buraya cadde boyu Samsunlu kardeşlerimizle gönül gönüleydik. Samsun bir başka coşkuluydu. 799 derslik, 9 atölye, 400 kişilik pansiyonun olduğu 66 ayrı projeyi bugün hizmete açıyoruz. 213 milyon liralık yatırımların açılışını bugün yapıyoruz. Başta Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olmak üzere 60 milyon liralık projenin açılışını yapıyoruz.

Durmak yok. Bugün bir diğer önemli adım. Asarcık-Kavaklı yolunun sona eren 25 km'lik yolu hizmete sunuyoruz. Nasıl. Laf değil icraat. Büyükşehir Belediyemizin feribottan elektrikli otobüs sistemine akıllı trafik sisteminden sosyal hizmet birimlerine varıncaya kadar geniş bir bölgede tutarı 2 milyar 742 milyon TL’yi bulan 50 ayrı yatırımının resmi açılışını yapıyoruz. Bugün yatırım bedeli 5 milyar 880 milyon TL’yi geçen 244 ayrı projenin açılışını yaparak Samsun'un büyümesinde yeni bir adımı daha atıyoruz. Burası Samsun, istikbal ve istiklalimizin adımının atıldığı şehir.”

“Bunların inlerine gireceğiz”

“Milli mücadelenin ilk adımının atıldığı Samsun, istiklal ve istikbalin de kıymetini en iyi bilen şehrimizdir. Ülkemizin yönetimini aldığımız 20 yıl boyunca da sayısız örneğiyle mücadelede yer aldık. Ekonomik tetikçilerden tetikçilere kadar her çeşidinden tetikçilere karşı milletin bekasını savunduk. Hedef, Türkiye'yi yeniden inşa edilen küresel siyasi ve ekonomik düzenin haricinde bırakmaktı. Yeri geldi sinsi oyunlarla yurtlarımızı bizden kopardılar, bunların acısıyla bizleri iki büklüm ettiler, içimizdeki tetikçilerini üzerimize saldılar, terör örgütleriyla terbiye edilmeye çalışıldık. Fakat biz bunların hiçbirini yutmadık. Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Bestler Deresi'nde çökerttik mi bunları? Bunların inlerine gireceğiz, inlerine. Şimdi bu terör örgütünün uzantıları parlamentomuzda var. Bu uzantıları da 2023'te hep beraber temizlemeye hazır mıyız? 6'lı masayı hep beraber çökerteceğinize inanıyorum. Her acının bize hem ekonomik hem de insani maliyeti oldu. Kalkınma yarışına çıktığımız kimi ülkeler alıp başını giderken biz geri kalmışlığa mahkum edildik. Bu faturaların yükü altında beli bükülmüş bir Türkiye vardı. Bir taraftan tarihimizin en büyük kalkınma ve demokrasi hamlesini başlatırken üzerimize oynanan senaryoları teker teker yırtıp çöpe attık. 85 milyon vatandaş ve 81 vilayetle her alanda dünyanın birinci ligine çıkaracak hizmet ve esere kavuşturduk. Asırlık problemleri çözmekle kalmadık. Gelişmiş ülkelerin gıptayla baktığı bir altyapı kurduk. Türkiye, şimdi farklı bir ülke, Türkiye emir alan değil, emir veren bir devlet. Her küresel kriz ülkemizin olduğu gücünün daha çok anlaşılmasını kılıyor. Dünyanın dört bir tarafına ürettiğimiz aşıları biz yolladık. Çünkü biz veren eldik, veren el alan elden hayırlıdır. Küresel tedarik ve emtiada üretim altyapımızın gücünü gördük. İstihdam kapasitemizin, enerji krizinde imkanlarımızın gücünü gördük."

“Nedir o ithal danışmanlar?”

“Türkiye Yüzyılı için hazır mıyız? 2023'e kadar hep beraber gece gündüz çalışacağız. Hanımlar Türkiye Yüzyılı için hazır mıyız? Seçime kadar sizlerden de girmedik ev, kazanmadık gönül bırakmamanızı istiyorum. Unutmayın kale içeriden fethedilir. Ne demek bu, kalede kim var, bayanlar var, hanım var. Bayanlarla bu işi bitirdik mi 2023 tamamdır. Samsun 103 sene önce milli mücadele yaptığı gibi Türkiye Yüzyılı'nın müjdecisi olacaktır. Yarım asra yakın siyasi hayatımızı milletin içinde ona hizmet etmekle geçti. Bu kardeşiniz 50 senedir siyasetin içinde yalnızca halkı ile yürüdü. Biz milletimize karşı her zaman hasbi olduk. İthal danışmanlarla biz bu yollarda yürümedik. Siz varsınız yeter. Nedir o ithal danışmanlar? Geç o işleri. Gözümüzde kalbimiz de daima millete baktı. Türkiye'yi dünyada ve bölgesinde dikkatle takip edilen, sözüne kulak verilen bir ülkeye dönüştürdük. Ukrayna-Rusya savaşı, kim var, Türkiye var. Tahıl koridorunu biz açtık. Bütün dünyaya oradan tahıl gönderiyoruz. Yarın Zelenskiy ve Putin ile görüşüp daha neler yapabiliriz, bunları konuşacağım. Biz dünya ile birlikteyiz. İthal ürünlerle değil. Unutmayın, her seçim ülkelerin tarihlerinde bir yol ayrımıdır. 15 seçimdir milletimiz açık ara bizi birinci yaparak iradesini güçlü Türkiye'den yana kullandı. Ülkemize kazandırdığımız hizmet ve eserleri vazifemizin gereği olarak görüyoruz. Söz verip de yapamadıklarımızın ardından koşuyoruz. Türkiye'yi 20 senede 3 kat büyütmüş olmayı yeterli bulmuyor en kısa zamanda 2 kat daha büyüterek dünyanın en büyük 10 ülkesi haline getirmeyi hedefliyoruz. 

Yerli ve milli otomobilimiz Togg gibi, tıpkı Yusufeli Barajı gibi, 500 bin konut projesi gibi çok daha fazlasını yapmayı hedefliyoruz. Samsun'u spor tesisleriyle buluşturan kim? Üniversite ile buluşturan kim? Çalıştık, ürettik Samsun'u buralara getirdik.”

Yorumlar (0)