Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP de İBB de projeden anlamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul için söylediği "İnadına yapacağız." sözüne açıklık getirdi. Erdoğan,  CHP ve Ekrem İmamoğlu’nun projeyi yapmaktan anlamadıklarını söyledi.

SİYASET 26.02.2021, 16:37 27.02.2021, 13:59 Hanife
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP de İBB de projeden anlamaz

Üsküdar'daki Büyük Selimiye Camii'nde cuma namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul için söylediği "İnadına yapacağız." sözüne açıklık getirdi.

"İstanbul'a bir güzellik kazandıracağız"

Şu anda başta Çevre Şehircilik, Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere her türlü adımı attıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne bundan ana muhalefet ne de İstanbul Büyükşehir anlar. Bu benim ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemime dayanan projedir.” dedi.

Hizmet etmek istediklerini söyleyen Erdoğan, Boğaz'ın ne tür tehditler altında olduğunu halkın iyi bildiğini belirterek “Hala ana muhalefet; yaptırmayız, istemeyiz, hiçbir şeyleri yok. Bir sel afeti oldu İzmir ne hale geldi gördünüz. Tedbirleri yok, attıkları adım yok.” sözleriyle CHP ve İstanbul Büyükşehir
Belediyesini eleştirdi.



İstanbul'da çöp dağlarının yükselmeye başladığını belirten Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’na seslenerek, “Sen belediye başkanı değil misin, bu çöpler niye kaldırılmıyor? İstanbul halkı eski Türkiye özlemine mi dönecek.” dedi.

‘İnadına’ ifadesi ile İstanbul'a bir güzellik kazandıracak, çılgın bir proje ve alternatifiyle hazır olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Biz bunu Karadeniz'i Marmara'ya bağlamak suretiyle hayata geçireceğiz, Avrupa bunu hayran hayran izleyecek. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamıyor." İfadelerine yer verdi.

Pazartesiyi bekleyin

Erdoğan, gazetecilerin koronavirüs kısıtlamalarında esnemeler ne zaman olacak sorusu yöneltmesi üzerine, koronavirüs kısıtlamalarında, özellikle restoran ve kafelerde yasakların esnemesine ilişkin konuyu pazartesi günü kabine toplantısı sonrası alınacak karar üzerine açıklayacağını söyledi.


 

Yorumlar (0)