Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugünün Türkiye’si daha demokratik ve daha özgür

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugünün Türkiye’si, 21 sene öncesine kıyasla daha demokratik ve daha özgür bir Türkiye’dir” dedi. 

SİYASET 15.08.2022, 16:29 15.08.2022, 17:19
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugünün Türkiye’si daha demokratik ve daha özgür

Toplantıda yaptığı konuşmada AK Parti’nin 21’inci kuruluş yıl dönümüne erişmesinin haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm parti mensuplarının bu özel gününü tebrik etti. Türkiye’yi gelecek hedeflerine ulaştırmakta kararlı olduklarının altını çizen Erdoğan, “Bu uğurda var gücümüzle mücadele etmekten bir an bile geri durmadık” şeklinde konuştu. 

“Senelerce bu millete kendi öz yurdunda parya muamelesi yaptılar”

Türkiye’nin AK Parti öncesi döneme kıyasla çok daha demokratik ve özgür bir yaşam tarzına kavuştuğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugünün Türkiye’si, 21 sene öncesine kıyasla daha demokratik ve daha özgür bir Türkiye’dir. Vicdanının sesini dinleyen herkes bu gerçeği kabul edecektir. Türkiye, bizim iktidarımızda yalnızca ayağına bağlanmış asırlık prangalardan kurtulmadı. Bunun yanı sıra mevcut düzenin merkezine yerleştirilmiş kast sisteminden de kurtuldu. Senelerce bu millete kendi öz yurdunda parya muamelesi yaptılar. Senelerce bu milletin evlatlarının üniversiteye gitmesini, gelişmesini engellediler. Darbe dönemlerinde sermayeyi renklere bölerek Türkiye’nin ileriye gitmesini sabote ettiler” ifadelerini kullandı. 

“Bugün IMF kapılarında para dilenen bir Türkiye yok”

AK Parti öncesi dönemde kadınların başörtülü ve başörtüsüz denilerek ayrımcılığa uğradığını belirten Erdoğan, “İşte biz tüm bu düzeni ortadan kaldırdık. Ülkemizdeki kast sistemini bitirdik. Bugün IMF kapılarında para dilenen bir Türkiye yok. Aksine, insani yardım ve kalkınmada tüm dünyaya örnek teşkil eden bir Türkiye var. Kimseden onay beklemeden operasyonlar yapan, ordusu güçlü bir devletimiz var. Senelerce sistemin dışına itilmek istenen Türkiye, bugün potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu cümle cihana göstermiştir” dedi. 

“Türkiye’nin en büyük sorunu yerli ve milli muhalefet sorunudur”

21 sene içinde Türkiye’ye tarihi yatırımlar kazandırdıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti dönemlerinde ülkemize yapılan yatırımlara baktığımızda Rabbimize şükrediyoruz. Bu süreçte ülkemize büyük katkılar sunan tüm dava arkadaşlarıma gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Son 21 senede yaşanan bunca değişime rağmen hala millete tepeden bakan CHP zihniyeti yerinde sayıyor. CHP ve yandaşları kendilerini yenilememekte adeta mücadele ediyor. Türkiye’nin en büyük sorunu demokrasiyi hazmedememiş yerli ve milli muhalefet sorunudur. İhya etmek varken yıkmayı tercih eden bu kişilere gereken cevabı milletimiz sandıkta verecektir. Bu kişiler ki, FETÖ’cü alçaklardan dahi medet ummuşlardır. Seçimler öncesi bu durumun tekrar yaşandığını görüyoruz” şeklinde konuştu. 

“Ayın 25’inde Ahlat, 26’sında da Malazgirt’te olacağız”

Çorum’da 50 bin kişinin katıldığı büyük bir miting gerçekleştirdiklerini dile getiren Erdoğan, “Muhteşem mitingimizin ardından Hacı Bektaş’a geçtik. 10-15 bin vatandaşımız da oradaki programa katıldılar. Şimdi önümüzde Manisa ziyareti var. Orada mitinglerimiz ve toplu açılış törenlerimiz olacak. Ayın 25’inde Ahlat, 26’sında da Malazgirt’te olacağız. Diyanet İşleri Başkanı’mızla beraber cuma namazımızı inşallah orada kılacağız. Hem Ahlat’ta hem de Malazgirt’te Cumhur İttifakı olarak ortak hareket edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)