Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Algı balonları söndü' diyerek açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'deki seçimlerle ilgili algı operasyonu yapıldığını belirterek “14 Mayıs’ta sandıkta Türk demokrasisinin gücünü görmekle kalmadık, aynı zamanda “algı balonlarının” sönmesine de şahitlik ettik” dedi.

SİYASET 25.05.2023, 10:53 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Algı balonları söndü' diyerek açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden 14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve 28 Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin sonuçlarını değerlendirdi.  Ülkenin içinde bulunduğu seçim sürecinin sayısı hakikatin anlaşılmasına vesile olduğunu dile getiren Erdoğan, sadece Türk demokrasinin gücünü görmekle kalmadıklarını aynı zamanda algı balonlarının sönmesine de şahitlik ettiklerini ifade etti.

“Peki, neydi bunlar? Türkiye'ye atılan 'diktatörlük' iftiralarıydı. Kendi ülkelerinde seçmenin yarısını bile sandığa götüremeyenler tarafından yürütülen karalama kampanyalarıydı” diyen Erdoğan, bunların uluslararası basında yapılan sinsi psikolojik bir hareket olduğunu söyledi. Muhalefetin meydan meydan gezip yalanlar tekrarladığını söyleyen Erdoğan, “CHP genel başkanı ve şürekasının körüklediği korku siyasetiydi” dedi.

14 Mayıs gecesi sandıkta tecelli eden iradeyle tüm bunları boşa çıkardıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, diktatörlük iddialarının tamamen safsatadan ibaret olduğunu gösterdiklerini belirtti. Millete dergi kapaklarından ayar verilmeyeceğini gösterdiklerini ifade eden Erdoğan, Türk milletinin iradesine zincir vurulmayacağının altını çizdi. Yalan, iftira ve korku siyasetiyle seçim kazanılmayacağına gösterdiklerini belirten Erdoğan, nefret söylemleri ile de milletin gönlüne girmenin mümkün olmadığını söyledi. Siyasi ikbal uğruna bölücüler ve FETÖ'cülerle yol yürünemeyeceğini gösterdiklerini vurgulayan Erdoğan, “Daha pek çok gerçeğin yanı sıra demokrasimizin son 21 yılda ulaştığı olgunluk seviyesini ve milletimizin ferasetini tüm dünyaya bir kez daha gösterdik” ifadelerini kullandı.

Bunu da hangi siyasi partiye oy verirse versin 85 milyon hep birlikte başardıklarını ifade eden Erdoğan, 28 Mayıs’tan sonra ülkenin tüm bu kazanımlarını el birliği ile çok daha ileriye taşıyacaklarının altını çizdi.

Yorumlar (0)