Cumhurbaşkanı adaylığı: Ekrem İmamoğlu’ndan açıklama

Altılı Masa görüşmesinin ardından cumhurbaşkanlığı adaylığı hususunda açıklamada bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Benim adayım genel başkanımdır" dedi.

SİYASET 03.03.2023, 14:36
Cumhurbaşkanı adaylığı: Ekrem İmamoğlu’ndan açıklama

2023 seçimlerine kısa bir süre kaldı. Dün konu ile ilgili bir araya gelen Millet İttifakı’nda cumhurbaşkanı adayının belirlendiği, 6 Mart günü ise açıklanacağı duyuruldu.

6 Mart’ı işaret ettiler

Dün gerçekleştirilen Altılı Masa toplantısının ardından birçok kişi adayın kim olduğunu merak etmeye başladı. Bu noktada Millet İttifakı’ndan yetkililer adayın resmi olarak 6 Mart günü açıklanacağını ifade etti.

Bu noktada bir televizyon programında cumhurbaşkanı adaylığı hakkında açıklamada bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konunun bir “feraset” meselesi olduğunu ifade etti.

"Benim adaylığımla ilgili mesele yok"

Cumhurbaşkanı adaylığı hususunda dün gerçekleştirilen toplantıya işaret eden İmamoğlu şu ifadelerde bulundu: “Bu masa bir ayrılık masası değildir. Masa içerisinde bir ya da iki kişi eksilmemelidir. Eğer konunun aşılması noktasında bir feraset gerekliyse o feraset Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve çok sevgili İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'de bulunmaktadır. Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı şeklinde bir konu yok. Her CHP'li de olduğu gibi adayımız Genel Başkandır. Benim de adayım Genel Başkan'dır.”

Yorumlar (0)