CNN Türk yayına katılan CHP'lilere ihraç talebi!

CNN Türk yayınına boykot kararına rağmen katılan  CHP'li Mehmet Sevigen ve Ümit Kocasakal, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. 

SİYASET 13.02.2020, 16:36
CNN Türk yayına katılan CHP'lilere ihraç talebi!

CHP üyeleri Mehmet Sevigen ile Ümit Kocasakal, alınan boykot kararına rağmen CNN Türk yayınına katılmışlardı. 

Sevigen ile Kocasakal, CHP'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. 

​CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CNN Türk'e yönelik boykot kararı verdiklerini duyurmuştu.

Özkan, "CHP'li hiç kimse, yöneticisinden üyesine hiçbir partilimiz, CNN Türk kanalına çıkmayacak, yayınlarına katılmayacak. demişti. Yayınlara çıkanlar hakkında bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı ilişkin soruya, "CHP'li hiçbir arkadaşımız çıkmaz." ifadesini kullanmıştı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin CNN Türk'ün yayın politikasına müdahale etmediğini belirterek, "Biz CNN Türk'ün yayın politikasına müdahale etmiyoruz ki. Sadece 'Biz sizin televizyonlarınıza çıkmayacağız' diyoruz. 'İzlemeyin' de diyoruz, şunun için diyoruz, biz kendi partililerimize diyoruz. Onun dışındaki insanlar izleyebilirler. Bu televizyon kanalı objektif haber yapmıyor bize göre. Biz nasıl A Haber'i seslendiriyoruz gayet rahat bir şekilde, 'CNN Türk de A Haber gibi olmaya başladı. Bu kanalın CHP'ye yönelik verdiği haberlerin hiçbirisi doğru değil, bunlara inanmayın. Dolayısıyla seyretmeseniz de olur' diyoruz. Yoksa biz gidip de 'CNN Türk'ü ele geçirelim, onu bizim yandaşlar satın alsın, satın aldıktan sonra bizim istediğimiz gibi program yapsın.' Hayır böyle bir arayışımız hiçbir zaman olmadı." demişti.

Yorumlar (0)