Çin Büyükelçisi Shaobin’den Kılıçdaroğlu’na ziyaret

Çin’in Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi.

SİYASET 16.11.2022, 16:03 17.11.2022, 09:03
Çin Büyükelçisi Shaobin’den Kılıçdaroğlu’na ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde Shaobin’i kabul eden Kılıçdaroğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendisine teşekkür etti. Görüşmede Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Ünal Çeviköz de yer aldı. Ziyaret sonrası CHP’den yapılan açıklamada; Büyükelçi Shaobin’in, Çin Komünist Partisi’nde (ÇKP) yapılan seçimli kongrede yeniden partinin genel sekreterliğine seçilen Xi Jinping’e Kılıçdaroğlu tarafından gönderilen tebrik mesajına karşılık teşekkürlerini ilettiği belirtildi.

“Temaslarımız sıklaştırılarak sürdürülecektir”

CHP’den görüşmeye ilişkin paylaşılan mesajda şu ifadeler kullanıldı:

“Geçen sene kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlayan ÇKP ile gelecek sene kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlayacak olan CHP arasındaki köklü dostluk ilişkileri karşılıklı olarak titizlikle geliştirilmektedir. CHP'nin ikinci yüzyıl teknolojik atılım ve dönüşüm vizyonu doğrultusunda iki parti arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin iki ülke arasındaki gelişmelerin de zenginleşmesine katkıda bulunacağı açıktır. Bu anlayışla temaslarımız sıklaştırılarak sürdürülecektir.”

Yorumlar (0)