CHP’nin istifa dalgasına Sivas’ta eklendi! HDP ittifakını eleştirip istifayı bastılar

Sivas’ın Akıncılar ilçesinde CHP İlçe Başkanı ve 52 üye, HDP ile yapılan ittifakı eleştirerek istifa ettiklerini duyurdu.

SİYASET 25.02.2021, 16:28 27.02.2021, 13:59 Hanife
CHP’nin istifa dalgasına Sivas’ta eklendi! HDP ittifakını eleştirip istifayı bastılar

CHP teşkilatlarındaki istifa dalgası sürüyor…

Bolu, İzmir, Sakarya derken şimdi de Sivas'taki ilçe teşkilatından istifa haberi geldi.

CHP'nin Sivas, Tokat, Erzincan ve Yozgat teşkilatlarının katılımı ile gerçekleştirilen Bölge Toplantısı, gün içinde Sivas'ta yapıldı. 

Muharrem İnce'nin kuracağı partiye katılacaklar

15 gün önce görevinden istifa eden CHP Eski Akıncılar İlçe Başkanı Hüseyin Çiçek toplantı sonrası düzenlediği basın açıklamasında 52 üye ile birlikte partisinden istifa ettiklerini duyurdu.

Çiçek açıklamasında, Muharrem İnce'nin kuracağı partiye katılacaklarını duyurdu.

"İftiralarla bizi yıprattılar"

CHP Eski Akıncılar İlçe Başkanı Hüseyin Çiçek, görev süreci içerisinde mahalle dedikoduları, iftiralar ile kendilerini çok yıprattığını belirterek, “CHP’nin bu süreçlerde yasa dışı görevden almalar, yasa dışı iftiralar atmalar. Aynı zamanda CHP’nin tabelasını milletin gözü önünde sökülmesine izin
vermişlerdir. Bize resmi evrak göndermeden ‘Orayı görevden aldık ve kapattık’ dediler.” İfadelerine yer verdi. Çiçek,  ellerine geçen bir belge olmadığını, olaylar yaşandıktan sonra bir tebligat yazıp  ilçe yönetim grubunu görevden alındığını ve buna tepki olarak da 52 kişi hem yöneticilikten hem diğer seçim kurulundaki görevlerden hem de ilçe başkanlığından istifa ettiklerini söyledi.



"Teröristlerden ve FETÖ'den besleniyorlar"

CHP’nin teröristlerden ve FETÖ’den beslendiğini belirten Çiçek, “Bunlar HDP’den, teröristlerden, FETÖ’cülerden beslenen, medet uman kişilerdir. Ben CHP’ye bir şey demiyorum ama bunu yönetenlere, yöneticilere çok kızıyorum.” Diyerek sebebinin partinin öz evlatlarından bir şey beklemek yerine HDP, terör örgütleri ve yandaşlarıyla temasa geçerek, ittifak yaptıklarını ve oylarını bu şekilde arttırma çabası içerisinde olduklarını belirtti.

Çiçek,  Atatürkçü kesimlerin ne yazık ki CHP’den tamamen koptuğunu belirterek, “Memleket Hareketi’ne katılacaklardır, biz de aynen katılacağız. Sivas’ta bütün örgüt çalışmalarına da katılacağız” ifadelerine yer verdi.
 

Yorumlar (0)