CHP’li Sevigen’den Kılıçdaroğlu'na 'İstifa et' çağrısı: Halk güven duymuyor

Eski Devlet Bakanı ve CHP'li Mehmet Sevigen, katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek “Güven duymuyorlar, Meral Hanım ‘lütfen aday olmayın, siz aday olursanız İyi Parti seçmeni size de bize de oy vermiyor’ demişti” ifadelerini kullandı.

SİYASET 29.05.2023, 12:40 Şeyda Gül
CHP’li Sevigen’den Kılıçdaroğlu'na 'İstifa et' çağrısı: Halk güven duymuyor

Eski Devlet Bakanı ve CHP'li Mehmet Sevigen, CNN Türk ekranlarında 28 Mayıs seçim sonucunu değerlendirdi. “Keşke şaşırsaydım” sözleriyle açıklamasına başlayan Sevigen, yıllardır CHP’ye emek verdiklerini, ancak birkaç kişinin hatasının insanların umutlarını elinden aldığını söyledi. Uzun süredir CHP'li olduğunu hatırlatan Sevigen, CHP'nin kendisine vekillik ve bakanlık verdiğini söyledi. “İstiyorduk ki iktidar olalım” diyen Sevigen, hayallerin hep böyle olduğunu ancak Kılıçdaroğlu'nun bu hayalleri ellerinden aldığını belirtti. Hem kendisine hem de Kılıçdaroğlu'na kızgınlığının olduğunu ifade eden Sevigen, “Dün gece banklarda yatan çocukları görseydiniz, Kemal Bey git de sıcak yatağında yattı, çünkü Kemal Bey CHP'li değil ki” şeklinde konuştu.

Geçen seçime göre düşük oy

Geçen seçimden sonra düşük oy aldıklarını belirten Sevigen, emek vermenin, kavga etmenin farkında olmadığını belirterek Erdoğan'ın nasıl motive ettiğini anlattı. “Altılı masayı kim bir araya getirdi, orada altılı masa var mı” ifadelerini kullanan Sevigen, Kemal Bey'i arkadan vuranların onlar olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu'nu yalnızlaştırdıklarını söyleyen Sevigen, “Çıkıp kendi ellerinde dolaşsalardı, Kemal Bey kendi ellerinden onları ikiye katladı. Burada bizim kızgınlığımız var” dedi.

Güneydoğu’da oy veren vatandaşı küstürdü

Kılıçdaroğlu'nun eline bir kağıt alıp Önüne gelenle imzalamaya gittiğini vurgulayan Sevigen, ülkeyi yönetmeye talip olan Ümit Özdağ'ın önüne kağıt alıp gitmenin yanlış olduğunu savundu.  Güneydoğu'da oy veren vatandaşları küstürmenin bir anlamı olmadığını ifade eden Sevigen, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun bir tek oyunun olmadığını açıkladı. “Çocuklarının geleceğini sana emanet ediyorlar” değerlendirmesinde bulunan Sevigen, “Biz mücadele etmeden Kemal Bey'e teslim ettik” ifadelerini kullandı.

Halk güven duymuyor

Burada halkı anlayamadıklarını açık bir yüreklilikle söyleyen Sevigen, halkın güven duymadığını vurguladı. Meral Akşener'in “lütfen adaya olmayın, size aday olursanız İyi Parti seçmeni size de bize de oy vermiyor” sözlerini hatırlatan Sevigen, bir, bir buçuk sene önce kamuoyu yoklaması yapıldığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun 4. - 5.  çıktığını söyleyen Sevigen, sağ seçmenden oy alabilmek için ittifak kurulduğunu ancak bunu Ali Babacan'ın bozduğunu söyledi. “Avrupa’nın bize saldırdığı dönemde, Amerika'nın karşımızda olduğu dönemde kendi hırsımıza yenildik” siyen Sevigen, Kılıçdaroğlu'nun kendi arkadaşlarına güvenmediğini söyledi. Oğan’ın aldığı oyun Muharrem Bey'in oyu olduğunu vurgulayan Sevigen, İnce’nin bir tarafa dışlandığını açıkladı.

Kendi koltuklarını korumak için Kılıçdaroğlu’na gaz veriyorlar

“İstifa etsin demiştim” sözlerini hatırlatan Sevigen, tüm feryadının yerel yönetimleri de kaybetmemek için olduğunu söyledi. Kendi koltuklarını korumak için Kılıçdaroğlu'na gaz verdiklerini iddia eden Sevigen, “Milletin koltuğu ne olacak” diye sordu. Türkiye'nin ikiye bölündüğüne inanmadığını ifade eden Sevigen, bir seçim biteceğini başka bir seçim başlayacağını hatırlattı. “Sakın millet birbirine küsmesin” uyarısında bulunan Sevigen, bugün siyaset konuşmasının insanların birbiri ile başörtülülere yapılan Cumhuriyet kadınlarına yapılacak gibi algı yapıldığını söyledi.

Bu topluma muhalefetin korku verdiğini dile getiren Sevigen, kimsenin korkmaması ve endişe duymaması gerektiğini belirterek, “Korku İmparatorluğu yaymaya kimsenin hakkı yok, bu seçime halk vermiş” dedi.

Altılı masadakiler mücadele etmedi

Herkesin kendi mücadelesini yaptığını vurgulayan Sevigen, mücadelenin sonunun kazanmak olduğunu söyledi. “Genel başkansınız diye orada mücadele ediliyorsunuz” ifadelerini Sevigen, altılı masa etrafındakilerin hiçbirinin mücadele etmediğini vurguladı. “O 40 vekil istifa etsin gitsin” çıkışında bulunan Sevigen, 5 tane daha vekil verin de grup kuralım dediklerini söyledi. Bu söylemi yüzsüzlük olarak nitelendiren Sevigen, 40 haramiler gibi gelip partiye çöktüklerini açıkladı. Kendi aralarında yerel yönetime kadar bu altılı masayı bozmayıp birkaç belediyeyi de biz alalım dediklerini söyleyen Sevigen, bunu yaptıklarını takdirde gök kubbeyi başına yıkacaklarına kaydetti.

İkinci turda doğuda katılımın düştü

“HDP ile işbirliği yapmalarında bir şey görmüyordum ama onlar da Terör örgütü ile arasına mesafe koyacak” diyen Sevigen, ikinci turda doğuda katılımın düştüğünü ve bunun nedeninin Ümit Özdağ ile imzalanan o kağıt olduğunu söyledi. “Bir tarafta kurt işareti, bir tarafta zafer işareti yapacaksın” sözleri ile tepki gösteren Sevigen, Kılıçdaroğlu ve çevresindekilere ricasının “Lütfen istifa edin” olduğunu söyledi. “Kemal Bey'in istifa etmesi lazım, sokağa çıkamaz” şeklinde konuşan Sevigen, partide gencecik arkadaşların olduğunu ve birinin çıkabileceğini söyledi. Türkiye'nin geleceğini peşkeş çektiklerini vurgulayan Sevigen, biraz da sosyal demokratların yönetmesi gerektiğini vurguladı.  Kendisini dünyanın en şanslı siyasetçisi olarak tanımlayan Sevigen, Ecevit ve Baykal ile yan yana çalıştığını ve hizmet edeceği tek yerin bu ülke olduğunu açıkladı.

Kılıçdaroğlu diktatör gibi yönetiyor

İki kişi kalınca oyların mecbur yükseldiğini dile getiren Sevigen, burada yapılacak tek işin Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin önünü açması olduğunu söyledi. “Akşam yine istifa etme, sen gidersen mahvoluruz diye gaz verdiler” ifadelerini kullan Sevigen, Kılıçdaroğlu çekildiği takdirde hem partinin hem de Türkiye'nin önünün açılacağını duyurdu. Parti kapansın vakıf olsun diyenler yüzünden bu noktaya gelindiğini vurgulayan Sevigen, “SHP'yi batıranlar CHP'yi de batırıyor” dedi.

CHP'nin şu anda demokratik bir parti olmadığını Savunan Sevigen, Kılıçdaroğlu'nun diktatör gibi yönettiğini belirterek “Kemal Bey bu bu olacak Diyor, sesini çıkarmıyor” dedi.  Önceden ön seçim yapıldığını ve bunun şimdilerde unutulduğunu dile getiren Sevigen, “Bunlar bizim tüzüğünden ve dilimizden çıktı” sözleri ile tepki gösterdi.

Yorumlar (0)