CHP’li eski vekil: Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istemiyor

Bir televizyon programına konuk olan CHP’li eski milletvekili Barış Yarkadaş, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu ismine sıcak bakmadığını öne sürdü. 

SİYASET 28.08.2022, 12:23
CHP’li eski vekil: Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istemiyor

2023 seçimlerine 1 seneden az bir süre kala altılı masanın ortak adayı merakla bekleniyor. 6 muhalefet partisinin ortak adayı konusunda son dönemde en çok konuşulan isim ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak ön plana çıkıyor. Ortak adayın kim olacağına yönelik altılı masa bünyesinde yer alan hiçbir partiden henüz ses çıkmazken, söylentiler ise hızla yayılmaya devam ediyor. 

Barış Yarkadaş’tan çok konuşulacak iddia

Son günlerde CHP’nin önde gelen isimlerinin ortak aday konusunda sık sık Kemal Kılıçdaroğlu’nu ön plana çıkarması, İYİ Parti kanadından farklı yorumların gelmesine sebep oldu. İYİ Parti bünyesindeki birçok önemli ismin Mansur Yavaş’ı istediği öne sürülürken, bu konuda CHP’nin eski milletvekili Barış Yarkadaş’tan dikkat çekici bir iddia geldi. Bir televizyon programına konuk olarak görüşlerini paylaşan Yarkadaş, Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istemediğini öne sürdü. 

“2023 seçimleri için endişe yaşıyorlar”

TV100 ekranlarında yayınlanan ‘Gündeme Dair’ programında görüşlerini paylaşan Yarkadaş, “Meral Hanım, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istemiyor. ‘2018’deki seçimde ortada olan seçmen İYİ Parti’ye oy verecekken CHP’ye oy verdi. İstanbul, Ankara, İzmir’de daha az milletvekili çıkardık’ gibi ifadeler kullanıyorlar. Benzer bir endişeyi 2023 seçimleri için de yaşıyorlar” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)