CHP’li Çanakkale Belediyesi’nde gerginlik: “Burası Kılıçdaroğlu’nun meclisi değil!” 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa gezisinde çiftçilere bedava elektrik sözü vermesi üzerine diğer CHP’li belediyelerin vatandaşları da bu taleplerini iletmeye başladılar. Bunun üzerine ise ilk itiraz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan geldi. Belediye meclisinde açılan konu üzerine sinirlenen Gökhan, “Bedava elektriği karşılamaya gücümüz yetmez. Burası Kılıçdaroğlu’nun yönettiği bir meclis değil gidin onu kendisine sorun.” şeklinde karşılık verdi. Çanakkale Belediye Meclisi’nde daha önce AK Partili üyeler, “Çiftçilere bedava elektrik verilsin.” önerisini sunmuşlar fakat bu öneri İYİ Parti ile CHP’nin oylarıyla reddedilmişti. 

SİYASET 10.01.2022, 12:09
CHP’li Çanakkale Belediyesi’nde gerginlik: “Burası Kılıçdaroğlu’nun meclisi değil!” 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aralık ayında Şanlıurfa’yı ziyaret etmiş ve burada gerçekleştirdiği konuşmada Urfalı çiftçilere “bedava elektrik” sözü vermişti. Şanlıurfa gezisinden sonra Adana’ya geçen Kılıçdaroğlu, burada bedava elektrik istemiyle karşılaşmış ancak bunun mümkün olmayacağını dile getirmişti. Bu konuşmalar üzerine CHP’nin yönetiminde olan şehirlerde yaşayan çiftçilerin yönetime bedava elektrik isteği yönlendirdiği ortaya çıktı.  



“Gidin onu Kılıçdaroğlu’na sorun” 

CHP’li belediye meclislerinden bedava elektrik istemine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tepki gösterdi. 

AK Parti Grubu’nun Çanakkale Belediye Meclisi’ne götürdüğü “belediye sınırları içerisindeki çiftçilerin elektrikleri belediye tarafından karşılansın” önergesi İYİ Parti ve CHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi. Önergeye tepki gösteren Ülgür Gökhan, şu ifadeleri kullandı: “Bu yasal değil. Belediyelerin bu tarz harcama kalemleri de yetkileri de yok. Hadi kabul ettik diyelim. Yarın sabah çiftçilerin elektrik faturasını ödemeye kalksak nasıl ödeyeceğiz? Biz belediye olarak bu gideri karşılayamayız. Burası Kılıçdaroğlu’nun yönettiği bir Meclis değil. Bu önergeyi gidin kendisine yapın.” 

Yorumlar (0)