CHP’li Ağbaba: Çalışanlar yeni bir krizin içine itildi

Ağbaba, okul kantinlerindeki ürün yasaklarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

SİYASET 19.09.2021, 19:28
CHP’li Ağbaba: Çalışanlar yeni bir krizin içine itildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, salgın sebebiyle yaklaşık olarak 1,5 senedir yüz yüze eğitime ara verilmesiyle okul kantin işletmeleri ve personellerinin açlıkla baş başa kaldığı, eğitimin başlamasıyla geçimlerini okul kantinlerinden sağlayan insanların problemlerinin bitmediği yorumunda bulundu.

"Yeni bir krizin içine itildiler"

Veli Ağbaba, "1,5 senedir kapalı olan yaklaşık 30 bin okul kantinine şimdi de ürün satış sınırlaması getirildi. Bir diğer deyişle okul kantin işletmecileri ve personelleri yeni bir krizin içine itildi." sözlerini sarf etti.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nca Türkiye genelindeki okullara tebliğ gönderildiğini ve okul kantinlerinde çok sayıda ürününün satışının salgın sebebiyle yasaklandığını dile getiren Ağbaba, okul kantinlerinde yalnızca yüzde yüz tarım gıda ürünü olan su, meyve suyu, çubuk kraker ve ayran satışına müsaade edildiğini, daha evvel kantinlerin satmasına müsaade edilen diğer ürünlerin satışının ise yasaklandığını belirtti.

"Zincir marketlerde serbest"

Ağbaba, kantinlerde öğrencilerin sıklıkla satın aldığı çikolata, bisküvi, şekerleme çeşitleri, kola, kek ve diğer gazlı içeceklerin satışına ise müsaade edilmediğini bildirdi.

Satışına müsaade edilen ürünlerin satışının, okulların yer aldığı bölgelerde faaliyet gösteren zincir marketlerde ise serbest olduğuna işaret eden Ağbaba, ürün yasaklarının okul kantinlerinin kapanmasına sebep olacağı uyarısında bulundu.

CHP'li Veli Ağbaba, "Okul kantinlerinde ürün yasakları yeniden gözden geçirilmelidir. Gerektiğinde denetimlere de sıklık kazandırılmalı ve gerekli temizlik şartlarının sağlanması ile öğrencilerin en fazla rağbet gösterdiği ve satışı yasak olan bu ürünlerin satışı serbest hale getirilmelidir." diye konuştu. 

Yorumlar (0)