CHP’den Suriyeli göçmenler raporu: Sığınmacıları kucaklayan bir dil...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin hazırladığı raporda, Suriyeli sığınmacıların Suriye'ye dönme eğilimleri, Türkiye'deki problemleri ele alındı. 

SİYASET 15.09.2021, 16:11
CHP’den Suriyeli göçmenler raporu: Sığınmacıları kucaklayan bir dil...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yaşamını İstanbul’da sürdüren Suriyeli sığınmacılarla yüz yüze bir görüşme gerçekleştirerek, "İstanbul’daki Suriyeli Sığınmacılar, Geri Dönme Eğilimleri ve Beklentileri" konulu ve başlıklı bir rapor hazırladı.

CHP’den Suriyeli göçmenler raporu

İlgezdi’nin hazırladığı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulan raporda, farklı sosyal sınıf, siyasi tercih, ekonomik durum ve eğitim konusunda sığınmacı ile görüşülerek, İstanbul’da yaşayan Suriyelilerin geleceklerini hangi ülkede aradıkları, CHP’ye yönelik düşünceleri ve beklentileri, Suriye’ye dönme eğilimleri, Türkiye’deki sorunlarının araştırıldığı dile getirildi.

“Çözüm önerileri sunuyoruz”

Raporla ilişkin değerlendirmeler yapan İlgezdi, "Suriyeli sığınmacılara ilişkin, herkes gibi biz de çözüm önerilerimizi sunuyoruz. Bu çalışmanın amacı, sığınmacıların ürettiğimiz çözüm önerilerine nasıl yaklaştığını, neler düşündüklerini belirlemekti.” sözleriyle çalışmanın amacını açıkladı.

“Sığınmacıları kucaklayan bir dille problemlere çözüm bulmak gibi büyük bir görev…”

Siyasi ve savaş gibi sebeplerle Türkiye'de misafir olanlarla, ekonomik sebepler  yüzünden gelenleri birbirinden ayırmak gerektiğine dikkat çeken İlgezdi, Suriyeli sığınmacılar meselesini, bütün boyutları ile ele almak, sığınmacıları da kucaklayan bir dille probleme çözüm bulmak gibi büyük bir görevle karşı karşıya olduklarına vurgu yaptı.

Akkuş İlgezdi, sığınmacılarla yönelik politika geliştirirken, bilhassa Suriyeli aydın kesimlerle temas etmek gerektiğine ilişkin öneriler de sundu.

Yorumlar (1)
ömer 3 yıl önce
CHP nin Erdogana karsi diye Suryelilere karsi düsmanlik yaratmay calisyor. Masum savas kurbani Suriyelilar o Kavganin bedelini ödüyor