CHP’den 1 yıllığına ihraç edilmişti… Tanju Özcan, HDP’ye kına gönderdi

Kısa süre önce CHP’den 1 yıllığına ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, HDP Genel Merkezi’ne kargoyla kına gönderdi. 

SİYASET 27.09.2022, 16:53
CHP’den 1 yıllığına ihraç edilmişti… Tanju Özcan, HDP’ye kına gönderdi

Belediye meclis toplantısında, AK Partili kadın meclis üyesiyle arasında geçen diyalog sebebiyle CHP’den 1 yıllığına ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan dikkat çeken bir hamle geldi. Alınan bu kararın HDP’li siyasetçileri çok mutlu ettiğini dile getiren Özcan, HDP Genel Merkezi’ne kargoyla kına gönderdi. 
 

“Uzunca bir süredir HDP’nin hedefindeydim”

Sağlık Mahallesi’ndeki PTT şubesine giderek HDP Genel Merkezi’ne kına gönderen Özcan, “Karar açıklandığından beri terör örgütünün siyasi uzantıları ve sempatizanları adeta bayram ediyorlar. Biliyorsunuz, mültecilerle ilgili yaptığım konuşmalarım ve bunların terör örgütleriyle olan bağlantılarını ortaya koymam sebebiyle uzunca bir süredir HDP’nin hedefindeydim. HDP’li siyasetçiler benim CHP’den ihraç edilmem için resmen mücadele ettiler. Son açıklanan karar da onları çok mutlu etmiş belli ki. 1 yıllığına parti üyeliğim askıya alındı. Bu elbette geçici bir durum. Tedbirli olarak sevk edildiğim için zaten şu an 4 aylık bölümü tamamlamış vaziyetteyim. 13 Haziran’da inşallah evime tekrardan dönmüş olacağım” şeklinde konuştu. 

“Terör örgütüyle bağlarını kesmedikleri sürece onlarla hesabımız bitmeyecek”

HDP’nin terör örgütüyle ilişkini kesmediği takdirde bu partiyle sonuna kadar mücadele edeceğini dile getiren Özcan, “Benim hakkımdaki karara çok sevinen bu terör örgütü uzantılarına, HDP’li siyasetçilere kına göndermek için buraya geldim. Bunun anlamını bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Bunlardan birkaç tane var. Hepsini HDP Genel Merkezi’ne yolluyorum. Yeterli miktarda kına bulundursunlar yanlarında. Bir tanesini de isterlerse elebaşı Öcalan’a yollasınlar. Bir tanesini de Karayılan denen teröriste yollasınlar. Türk milletinin altını oyan HDP isimli partiyle mücadelem devam edecek. Terör örgütüyle bağlarını kesmedikleri sürece onlarla hesabımız bitmeyecek” ifadelerini kullandı. 

“Bizim vatan hainleriyle konuşacak bir mevzumuz olamaz”

HDP’nin asla Kürt vatandaşların temsilcisi olmadığını dile getiren Özcan, “Lütfen bu sözlerim tarihe not olarak düşülsün. HDP denilen bu yapı, Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi değildir. HDP, siyasi açıdan iş tutabilecek bir oluşum değildir. HDP ile siyasi açıdan ortak bir nokta bulmayı düşünen varsa, ben kendilerine bu konuda 2 kez düşünmelerini tavsiye ederim. Bizim vatan hainleriyle konuşacak bir mevzumuz olamaz” dedi.  

Yorumlar (0)