"CHP'ye kurulan kumpası birlikte püskürteceğiz"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK sonrası yaptığı açıklamada, "Beştepe'ye giden CHP'li" iddialarına ilişkin, "Bu kumpasın hedefi CHP'dir. Bu kirli kumpası parti hukuku içinde kalarak bozacağız. Kimse kendine siyasi rant devşirmeye çalışmamalıdır. CHP'ye kurulan bu kumpası birlikte püskürteceğiz." dedi.

SİYASET 25.11.2019, 15:33 25.11.2019, 16:02
"CHP'ye kurulan kumpası birlikte püskürteceğiz"

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. 

Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Öztrak, "Beştepe'ye giden CHP'li" iddialarına ilişkin, "CHP'ye kurulan bu kumpası birlikte püskürteceğiz. Bu kumpasın iki amacı var milletin iş aş sorununu gizlemek ve milletin umudu haline gelen CHP'ye itibar suikastı yapmaktır." ifadelerini kullandı. 

CHP Sözcüsü Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP’li bir siyasetçinin Beştepe’de bir araya geldiği ve Erdoğan’ın bu isme "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir... Ben de yardımcı olurum." dediğine yönelik çıkan iddialara bir kez daha yanıt verdi. 

Son günlerde bir kumpas senaryosunun işleme konduğunu belirten Öztrak, "Bu senaryonun sarayda yazıldığını görmek için saray medyasına bakmak yeter. Aynı metinler üzerinden devam eden çılgınlığı Barış Pınarı Harekatı'nda bile görmedik. Senaryo medyadaki bazı aktörler kullanılarak yapılıyor. Kumar masasında pey sürer gibi cumhurbaşkanlığı makamını ortaya koydu." dedi. 

"Bu kumpasın hedefi CHP'dir"

Öztrak, medyadaki asılsız iddiaların ispatının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan istendiğini hatırlatarak, "Genel başkanımız kumpasın kime yaradığını hangi amaçla yapıldığını anlattı. Hodri meydana hodri meydan dedi. Bu kumpas CHP'ye karşı yapılmıştır. Bu kumpasın hedefi CHP ve Genel Başkandır. Gören gözler için bu olaydan ibret alınacak ciddi dersler vardır. Biz kirli kumpası sükunetle genel hukuk ve parti hukuku içerisinde bozmaya kararlıyız." şeklinde konuştu. 

"Amaç, CHP'ye itibar suikastı yapmak"

CHP'ye kurulan bu kumpasın birlikte püskürtüleceğine dikkat çeken Öztrak, "Bu kumpasın iki amacı var: Milletin iş aş sorununu gizlemek ve milletin umudu haline gelen CHP'ye itibar suikastı yapmaktır. CHP ruhunu hiç anlamayanlar CHP içinde çete arama gafletine düşebilir. Kimse kendine siyasi rant devşirmeye çalışmamalıdır. Türkiye'nin gerçek gündeminde işsizlik sefalet ve canlarına kıyan ailelerimiz vardır. Kadına şiddet vardır, Katar ordusuna peşkeş çekilen tank palet fabrikası vardır. Saray ne kadar operasyon yaparsa yapsın milletin yolu bellidir. Türkiye'nin geleceğinde ülkemizin kurucu değerlerini savunan halkını düşünen vatansever kadrolar olacaktır." ifadelerini kullandı. 

"Böyle bir savunmaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz"

Öztrak, Muharrem İnce'nin açıklamalarına ilişkin, "Biz hiçbir arkadaşımızla ilgili açıklama yapmadık. Arkadaşlarımızın böyle bir savunmaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz." dedi. 

Talat Atilla'nın bu kumpasın bir unsuru olduğunu belirten Öztrak, "O çerçevede konuşmalarını sürdürüyor." dedi. 

"Bu haberi yayan bu kumpasın bir unsuru"

Öztrak, Ömer Çelik'in özür talebine ilişkin, "CHP olarak sürece baktığımızda bunun kumpas olarak planlandığı ortada. Neden özür dileyecek mişiz? Kumpası planlayanlar bizden özür dilesin. Bu haberi yayan bu kumpasın bir unsuru. Dolayısıyla ne olacak ne bitecek bu kumpas çerçevesinde neler oluyor dikkatle takip ediyor." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)