"CHP'ye, Cumhur İttifakı'nın ağzıyla yönelttikleri ithamları kabul etmiyoruz"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinden 3 milletvekilinin istifa etmesine ilişkin olarak, "Kimsenin kuşkusu olmasın. Sel gider, geriye kum kalır. Şahıslar gelip geçer. Tam da CHP iktidara doğru yürürken, vefa duygusunu unutup giderken, CHP'ye ve partililerimize Cumhur İttifakı'nın ağzı ile yönelttikleri suçlamaları asla unutmayız ve kabul etmeyiz." şeklinde konuştu.

SİYASET 01.02.2021, 19:13 02.02.2021, 13:11
"CHP'ye, Cumhur İttifakı'nın ağzıyla yönelttikleri ithamları kabul etmiyoruz"

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

'Şahıslar gelip geçer'

Öztrak, 3 milletvekilinin CHP'den istifa etmesi ve Muharrem İnce’nin de istifa edeceğini duyurmasına ilişkin olarak, "Kimsenin kuşkusu olmasın. Sel gider, geriye kum kalır. Şahıslar gelip geçer. CHP ve cumhuriyetimiz sonsuza kadar payidar olmaya devam eder. İstifa, tek taraflı bir müessesedir, partimizden ayrılan arkadaşların takdiridir. Fakat tam da CHP iktidara doğru yürürken, vefa duygusunu unutup giderken, CHP'ye ve partililerimize Cumhur İttifakı'nın ağzı ile yönelttikleri suçlamaları asla unutmayız ve kabul etmeyiz. Öte yandan, hem CHP'de kalıp hem de yeni partisinin tüzüğünün, programının hazır vaziyette olduğunu söyleyenlerin beyanlarını da etik bulmadığımızı buradan açıklamak isterim. Bu, politik ahlakla uyuşmuyor. Her zaman söylüyoruz; vatandaşlarımız, kimin ne yaptığını görüyor. Notunu da düşüyor." şeklinde kullandı.



Yorumlar (0)