CHP Sözcüsü Öztrak: Küresel enflasyondaki rakiplerimiz Haiti, Etiyopya ve Nijerya

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Ülkemiz, dünyanın en yüksek enflasyonuna sahip 15 ekonomisinden biri olmuş durumda. Global enflasyon liginde rakiplerimiz Haiti, Etiyopya ve Nijerya." dedi.

SİYASET 03.02.2021, 18:32 04.02.2021, 14:51
CHP Sözcüsü Öztrak: Küresel enflasyondaki rakiplerimiz Haiti, Etiyopya ve Nijerya

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yazılı olarak gerçekleştirdiği açıklamasında, Ocak 2021 dönemi enflasyon rakamlarına dair değerlendirmede bulundu.

En çok tüketilen ürünlerde, çekirdek enflasyonda, üretici enflasyonunda yine yükselişler görüldüğünü dile getiren Öztrak, ülkemizin ciddi bir ekonomi programına gereksinimi olduğunu dile getirdi.

"Enflasyon vatandaşlarımızı ezmeyi sürdürüyor. Ocak ayında tüketici fiyat yükselişi piyasa beklentisi olan yüzde 1,42'yi geçerek, yüzde 1,68 oldu. Bu, son 4 senenin en yüksek ocak ayı enflasyon değeri." değerlendirmesinde bulunan Öztrak, 'Enflasyon Araştırma Grubu' tarafından gerçekleştirilen hesaplamalarına göre, ocak ayında tüketici enflasyonunun, TÜİK enflasyonunu geçerek yüzde 2,99'a ulaştığı bilgisini açıkladı.

Faik Öztrak, enflasyona ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

"TÜİK'in enflasyonu ile vatandaşın ve ekonomistlerin enflasyonu arasındaki makas, açılmayı sürdürüyor. TÜİK'in makyajlı sayıları, emeklilerin aylıklarının, çalışanların ücretlerinin ve maaşlarının gerçek enflasyon oranlarına göre yükselmesine engel oluyor. Bu vatandaşları hayat pahalılığı karşısında ezdiriyor. Ocak ayında 12 aylık tüketici enflasyon oranı yüzde 14,97'ye ulaştı. Bu da son 17 ayın en yüksek yıllık enflasyon değeri. Bunun sonucunda ülkemiz, dünyanın en yüksek enflasyonuna sahip 15 ekonomisinden biri olmuş durumda. Global enflasyon liginde rakiplerimiz Haiti, Etiyopya ve Nijerya."

Yorumlar (0)