CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan '128 milyar dolar' açıklaması

CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı gerçekleştiren CHP Sözcüsü Öztrak, "Anlaşılan, 128 milyar dolar adeta yakar top oldu. Kimse eline almak istemiyor." dedi.

SİYASET 19.04.2021, 20:49
CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan '128 milyar dolar' açıklaması

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Genel Merkez’de kameraların karşısına geçti. 



"Sorumluluktan kaçıyorlar"

128 milyar dolar için sorumluluğun Merkez Bankası'ndan Hazine'ye, Hazine'den Merkez Bankası'na atıldığını dile getiren Öztrak, “Anlaşılan, 128 milyar dolar adeta yakar top oldu. Kimse eline almak istemiyor. Fakat ne mevcut Bakan, ne de mevcut Merkez Bankası Başkanı rezervlerin, döviz kurlarına müdahale yetkisi ile birlikte, Hazine’ye neden devredildiğini, ya da Hazine’nin söz konusu işlemlere neden ortak edildiğini bir türlü açıklamıyor.” sözlerini sarf etti.



"Merkez Bankası, parasını neden Hazine'ye verdi?"

Öztrak, açıklamalarına, şu şekilde devam etti: 

"128 milyar dolar nerede?' sualini bizlerin ısrarlı takibi ve yurttaşlarımızın benimsemesi neticesinde ortaya birtakım itiraflar çıktı. Geçtiğimiz cuma günü yeni Merkez Bankası Başkanı'na bir açıklama yaptırdılar. Anımsayacaksınız, bir önceki Merkez Bankası Başkanı 128 milyar doların nereye gittiğini merak edince koltuğundan kaldırılmıştı. Çiçeği burnunda başkan da gerçekleştirdiği açıklamayla iddialarımızın bir bölümünü ilk ağızdan doğrulayarak itiraf etmiş oldu. Çeşitli gerekçeler öne sürse de kasada döviz kalmadığını itiraf etti. Demek ki ülkemizin döviz rezervleri, Erdoğan şahsım iktidarının ve ortaklarının iddia ettiği gibi kasada yokmuş, kasada değilmiş. Merkez Bankası kasasında bulunan rezervlerini arka kapıdan Hazine'ye göndermiş. Bir de hiç kimse fark etmesin diye yine aynı gün içerisinde emaneten aldığı dövizleri kasasına geri koymuş. Yani, Merkez Bankası, aslında sahibi olduğu döviz rezervlerini vermiş, kasasındaki dövizlerin emanetçiliğini yapmış."





Yorumlar (0)