CHP Osmaniye İl Başkanı görevinden istifa etti

CHP’nin Osmaniye İl Başkanı Mehmet Aşık, partisine ait minibüste sentetik uyuşturucunun yakalanması sonrasında il başkanlığı görevinden istifa ettiğini kaydetti.

SİYASET 02.01.2022, 11:25 03.01.2022, 09:12
CHP Osmaniye İl Başkanı görevinden istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye İl Başkanı Mehmet Aşık, partisine ait minibüste sentetik uyuşturucu ele geçirilmesinin ardından il başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Aşık yapmış olduğu yazılı açıklamada, il başkanlığının olan minibüsü, partinin binasının yakınlarına park yeri olmadığından evlerinin önüne park ettiklerini duyurdu.

Olayın meydana geldiği gün, iki oğlunun minibüsün anahtarını kendinden izin almadan alarak meydana gelen çirkin olaya sebebiyet verdiklerini kaydeden Aşık, şunları söyledi:

“Siyasi ahlakım sebebiyle istifa ediyorum”

“Çocuklarım ifadeleri alınmasının ardından serbest bırakıldı. Olayın sorumluluğunu üstlenerek ilkeli duruşum, siyasi ahlakım ve en ufak bir hatayı kabul edemeyeceğimden, makamdan güç alarak siyaset gerçekleştiren bir kişi değil, tam aksine bulunduğum makamın sorumluluğunu alan bir yönetici olarak Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı görevimden 31 Aralık 2021 cuma günü itibarıyla ayrılmış bulunuyorum. Bugüne dek beraber çalıştığım ve desteğini benden esirgemeyen ilk yönetimi kurulu üyelerine, ilçe başkanlarıyla yöneticilerine, il, ilçe kadın ve gençlik kollarına, disiplin kurulu üyelerine, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis üyelerine, partililerimize, yol arkadaşlarıma yerel basının dürüst ve namuslu temsilcilerimize ve Osmaniyeli hemşerilerime teşekkürlerimi sunuyorum. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da partimin bir neferi olarak çalışmalara dahil olacağım.”

Olayın geçmişi

30 Aralık gününde polis ekipleri tarafından şüphe üzerine durdurulan Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye İl Başkanlığı’na kayıtlı olan minibüste sentetik uyuşturucu yakalanmış, araçta yer alan CHP Osmaniye İl Başkanı Mehmet Aşık’ın oğulları Ç. A. ile kardeşi M.T.A, gözaltına alınmış ve emniyetteki işlemlerinin ardından zanlılar adliyeye sevk edilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yorumlar (0)