CHP olağanüstü toplandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimlerinin yenilenmesi yönündeki kararının ardından olağanüstü toplandı.

SİYASET 07.05.2019, 13:19 07.05.2019, 13:37
CHP olağanüstü toplandı

YSK'nın dün aldığı kararın ardıdan CHP Genel Başkanı Kemal Kılışçdaroğlu, Parti Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağırdı. CHP'li milletvekillerinin de katılımı ile gerçekleştirilen olağanüstün toplantı sona erdi. Toplantıya mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu da katıldı. Parti Meclis toplantısı sonrasında çıkışta basın mensuplarına bir açıklama yapan İmamoğlu, verimli ve güzel bir toplantı yaptıklarını söyledi. İmamoğlu, konuya ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM Grup Toplantısı'nda gerekli açıklamaları yapacağını belirtti.

Her şey çok güzel olacak!

YSK'nın almış olduğu karara tepki gösteren İmamoğlu, alınan bu kararın demoktasiye darbe olduğunu, sürece kadar tepkilerini olduğunu ifade etti. İmamoğlu konuşmasını, "Gerçekten her şey çok güzel olacak. Hep beraber çok güzel işler başaracağız. Hem demokrasi adına hem İstanbul'umuz adına." diyerek tamamladı.

Boykot iddiaları

YSK'nın iptal kararının ardından çeşitli çevrelerce dile getirilen seçimi boykot çağrılarının da değerlendirildiği toplantıda, milletvekilleri ve PM üyelerinin boykot kararına karşı oldukları, sevgi dili kullanılarak seçim sürecinini götürülmesi kararının alındığı öğrenildi.

CHP PM Bildirisi

Parti Meclisi sonrası açıklanan bildiride, "Türkiye’nin karşılaştığı bu yol ayrımında demokrasiye inanan, hak, hukuk ve adalet duygusunu içinde taşıyan, siyasi düşüncesi ve parti aidiyeti ne olursa olsun tüm yurttaşlarımıza elimizi uzatıyoruz. Bu uzatılan elin 23 Haziran’da kuvvetli bir şekilde tutulacağına, demokratik mücadelemize güç katacağına ve 31 Mart’tan çok daha büyük bir zafere ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz." denildi.

Yorumlar (0)