CHP'nin infaz yasası itirazının ilk incelemesi tamamlandı!

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni infaz yasasının şekil yönünden iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebinin ilk incelemesini tamamladı.

SİYASET 06.05.2020, 16:20 06.05.2020, 16:22
CHP'nin infaz yasası itirazının ilk incelemesi tamamlandı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 90 bin kişinin tahliye edilmesinin önünü açan infaz düzenlemesine yönelik 7242 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun, tümünün şekil bakımından iptaline ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmesini talep etmişti. 

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, bugün düzenlenen gündem toplantısında, söz konusu başvurunun ilk incelemesini tamamladı. 

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dikkate alındı. Üyeler, toplantıya video konferans yöntemiyle katıldı. 

Başvuruda bir eksiklik belirlemeyen Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, iptal talebini daha sonra açıklanacak bir günde esastan görüşerek karara bağlayacak. 

Yürürlüğün durdurulması isteminin de esas inceleme aşamasında karara bağlanacağı ifade edildi.

AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan infaz düzenlemesi ile denetimli serbestlikten yararlanma süresi 1 yıldan 3 yıla çıkarıldı.

30 Mart 2020’ye kadar işlenen suçlar bakımından kasten öldürme; üst soya alt soya eşe veya kardeşe beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak kişilere işlenen kasten yaralama, işkence eziyet suçu ve cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar, uyuşturucu madde imal ve ticareti suçu ile Terörle Mücadele Kanuna giren suçlar kapsam dışında bırakıldı.

Yorumlar (0)