CHP'liler gazetecilerin telefonlarını gasbetti!

CHP kongresinde gazetecilerin önce darp edilip ardından cep telefonlarının gasp edilmesine ilişkin açıklama geldi.

SİYASET 30.08.2020, 10:22 30.08.2020, 14:12

CHP İzmir Gençlik Kolları Kongresi'nde gazetecilerin darbedilip cep telefonlarının gasbedilmesine ilişkin açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, gençlik kolu kongresinde arbedenin yaşanmasına neden olanların ve gazetecilere saldırıp cep telefonlarını gasp edenlerin tek tek tespit ederek gerekli disiplin sürecini başlatacaklarını bildirdi.

Gazetecilere yönelik saldırı ve gasp üzerine yazılı açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, gazetecilere saldırının ve cep telefonlarının gasp edilmesinin asla kabul edilemeyeceğini, olayın savunulacak bir tarafının bulunmadığını ve cezasız kalmayacaklarını vurguladı.

"Bu yapılanları, yapanların yanına kar bırakmaycağız" ifadesini kullanan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP'nin adının kavgalarla anılmasına da müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

İl gençlik kolları kongresinde yaşananların, CHP'nin demokrasi anlayışına ve her alanda savunduğu basın özgürlüğünden yana duruşuna yakışmadığını kaydeden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, demokratik yarışın verdiği heyecanlı ortamın yanında, kongrede her şeyin yolunda gittiğini gördüklerini, oylama bölümünde ise Burak Kotan'ın İl Gençlik Kolları Başkanı seçildiği fakat kazanan adayın ilan edilmesi sonrasında arbede yaşandığı ve gazetecilerin de yaşanan tartışmalarının arasında kaldığı haberini aldıklarını söyledi. Haber üzerine hızlıca kongrenin yapıldığı alana intikal döndüklerini belirten CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilk olarak darp edilen ve cep telefonu gasp edilen basın mensuplarının yanına gittiklerini ve hepsiyle tek tek görüştüklerini anlattı.

Gazetecilere saldıran ve gasp yapan kişilerin tek tek tespit edilip gerekli disiplin sürecinin başlatılacağını dile getiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, olayın sorumlularının CHP terbiyesi almış olmadığını ve CHP'de barınamayacaklarını, bu saldırıların kimsenin yanına kar kalmayacağını vurguladı.

TGS'den tepki!

TGS (Türkiye Gazeteciler Sendikası) İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner ise yaptığı yazılı açıklama ile CHP kongresine çağrılı davet edilen basın mensuplarına saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

CHP İzmir İl Gençlik Kongresi'nde bir gazetecinin görüntü almasının engellenmesi için cep telefonunun gasp edilmesinin, bir başka gazetecinin de darbedilmesinin hem cezai suç olduğunu hem de basının özgür çalışma ortamını engellemek ve basın özgürlüğünü kısıtlamak anlamına geldiğini belirten TGS İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner, faillerin derhal yakalanıp gerekli cezayı almasını istediklerini ifade etti.

Yorumlar (0)