CHP lideri Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı’yla talan düzenini bitireceğiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Millet İttifakı’yla beraber bütün talan düzenine son vereceğiz. Bizlere oy versin veya vermesin tüm vatandaşlarımıza eşit hizmet götüreceğiz.” şeklinde konuştu.

SİYASET 22.10.2021, 22:12 22.10.2021, 22:15
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı’yla talan düzenini bitireceğiz

CHP lideri Ankara’da Yenimahalle Belediyesi Havva Gürbüz Kreş ve Gündüz Bakımevi Açılışı’yla Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi Temel Atma Töreni’ne katıldı.

Kılıçdaroğlu, hizmet noktasında belediye başkanlarının ayrım yapmamalarına ilişkin uyarıda bulunarak özellikle yoksul mahalleler için pozitif yönde ayrım yapmalarını talep etti.

“Millet ittifakıyla talan düzenini bitireceğiz”

Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin “Harcamış olduğunuz para sizlerin değil milletimizin parası. ‘Biz millete hesap vereceksiniz’ dedik. Ne kadar güzel ilkeler. Ve belediye başkanlarımız da bu ilkelere uyuyorlar. Bu ilkelere uyduklarından dolayıdır ki tüm engellemelere karşın Ankaralılara geçmişe göre daha da büyük hizmet yapıyorlar.

Hepinizin huzurunda saygıdeğer belediye başkanlarımızı yürekten kutluyorum. Zengin bir devletimiz vardır. Belediyelerimiz ellerindeki imkanları savurmadan birilerine kaynak aktarmadan halk için kullanabiliyorlarsa bu para hizmete yeter. Her sene bütçelerini ayrıyeten büyütüyorlar. Belediyeler bunu yaptığına göre Allah’ın izniyle iktidar olduğumuz zaman göreceksiniz Türkiye’nin nasıl yönetildiğini. Millet ittifakıyla beraber tüm talan düzenine son vereceğiz. Bizlere oy versin veyahut vermesin bütün vatandaşlarımıza eşit bir şekilde hizmet ulaştıracağız.” şeklinde konuştu.

“1 sene içinde yurt sorununu bitireceğiz”

Öğrencilerin yurt sorunu yaşadığına ilişkin iddialaraysa Kılıçdaroğlu, “Nasıl oluyorsa 20 yıldır iktidardalar ancak yurt sorununu çözemiyorlar? Tüm vatandaşlarımızın huzurunda söylemek istiyorum. İnşallah iktidara geldiğimizde yurt sorununu 10-15 sene felan değil 1 sene içerisinde bitireceğiz. Bütün anne ve babalar çocuklarını rahatça üniversiteye gönderecek. 1’er, 3’er kişilik odalarda geniş bant interneti, soğuk sıcak suyu tüm imkanları olacak. Çok mu zor bina yapmak? Bunların hepsini yapacağız. Devletler saydam bir şekilde yönetilmek durumundadır. Hepiniz vergi ödüyorsunuz. Yeni doğan bir çocuk vergi ödemeye başlar. Emziğe vergi ödersiniz, altına aldığınız bezine vergi ödersiniz. Devletin en temel geliridir vergi ve bunun doğru bir şekilde kullanılması şarttır. Ve bir devletin saygınlığı ve itibarı vardır. Hele bizler gibi milli Kurtuluş Savaşı’nı veren ve 7 düvele meydan okuyan, Osmanlı’nın borcunu son kuruşuna kadar ödemiş bir devletin saygınlığı çok mühimdir.” dedi.

Yorumlar (0)