CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Bu ülkenin sorunlarına talibim"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Samsun'daki grup toplantısında "Ben bu ülkenin sorunlarına, fakirine talibim. Herkesin problemlerini çözme konusunda irade ortaya koyarsak ülke gerginlikten kurtulur" sözlerini kullandı.

SİYASET 31.08.2022, 15:20
CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Bu ülkenin sorunlarına talibim"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Samsun'daki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

“Yeni bir iklime ihtiyacımız var”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin yeni bir iklime ihtiyacı var. Barışmaya, kavgadan uzak durmaya, birlik olmaya, mücadele etmeye ihtiyacımız var. Çok kamplaştık, çok ayrıştık. Komşumuzun kimliğini sorgulamaya başladık. Türkiye'yi buradan çekip çıkarmamız gerek. Birbirimize selam vermeliyiz, bu iklimi Türkiye'de yaratmaya talibim ve kesinlikle yaratacağım" sözlerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Ben bu ülkenin 5’li çetesine talip değilim, Türkiye’nin varsıllarına talip değilim. Ben bu ülkenin sorunlarına, fakir fukarasına talibim. Beşli çetelerin burnundan getireceğim" şeklinde konuştu. 

“Helalleşmek istedik”

Kılıçdaroğlu, "Bafra ve Vezirköprü’de da oyumuz çok düşük fakat kabahati arayacaksak bizde. Sofranıza oturmadık, gelmedik. Ankara'da laflar ettik. Ama olmuyor. Olması gereken vatandaşın ayağına gideceksin. Bir sorunu var mı yok mu parlamentoya taşıyacaksın. Yeni bir iklim var. Bu iklimde hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bunu yaratmaya çalışıyorum. Milletimizle helalleşmek istedik. Yanlışımız, kusurumuz var dedik ama erdemli insan hatadan ders çıkarandır. Bu sebeple geldik, birlikteyiz" açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim için Samsun'un ne kadar değerli bir kent olduğunu biliyorum. Milli Kurtuluş Savaşı’nda ilk kıvılcımın yandığı yerdir. Bizim için bu bölge, tüm dünya açısından da çok önemli. Verdiğimiz mücadele tüm mazlum milletlere örnekti. Yarın 1 Eylül, balıkçılar çıkıyorlar. 'Vira' diyelim onlara. Bereketli günler dileyeyim. Onların da büyük problemleri var. Bu ülkenin beşli çetesine talip değilim. Ben Türkiye’nin sorunlarına, fakirine talibim. Herkesin problemlerini çözme anlamında irade ortaya koyarsak işte o zaman ülke gerginlikten kurtulur. Sorunu, problemi bilmek yetmez. Nasıl çözeceğini de söylemek lazım. Çiftçinin problemini biliyorum. Yıllarca burada çalışan şeker fabrikasının kapısına kilit vurulduğunun da farkındayım. 34 yıl aranın ardından Türkiye ilk kez şeker ithal etti. Hepsi vardı ama bunlar çetelere çalıştılar. Beşli çetelerin burnundan getireceğim. Paraları götürüyorlar, hepsini geri getireceğim. Bay Kemal de bunu izleyece, yemezler. Hepsini geri getireceğim. Benim davam bu milleti haramilerden temizleme, ayıklama davasıdır. O sebeple benim mücadelem aslında sizin mücadelenizdir."

“Tarım ürünleri ithalatı”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tarım ürünü ithalatına ilişkin eleştirilerde de bulunarak şunları aktardı: 

"Çiftçi kardeşim üretiyor. Hollanda Konya'dan toprak olarak küçük ama tarım ihracatı Türkiye'nin 5 katı. Neden dışarıdan buğday, et, saman ithal ediyoruz? Eskiden tütün ihraç ediyorduk bugün ithal ediyoruz. Tüm bu gerçeklerin farkında olarak, önyargılarınızdan arınmanızı ve böyle sandığa gitmenizi istiyorum. Çiftçi sana mazot vereceğim kardeşim. Denizdeki yata ne kadara veriyorsan çiftçiye de o fiyattan mazotu vereceksin. Havza bazlı planlama gerçekleştirilecek.

Bu felsefe Cumhuriyetin kuruluşunda vardı. TMO, TARİŞ ve Fiskobirlik bunun için kuruldu. Batının egemen birlikleri 'Siz tarımla uğraşmayın' dediler. Biz de daha sonra toprakları ekmemeye başladık. Her şey ateş pahası. Salgın bize tarımın stratejik sektör olduğunu öğretti. Gazi Mustafa Kemal 'Çiftçi milletin efendisidir' diye boşuna dememiş. Hala biz iktidar sahipleri, yeteri kadar Mustafa Kemal'in kıymetini anlayabilmiş değiliz. Kırsalda çalışan gençlerin ve kadınların tamamı sigortalı olacak, devlet primlerini ödeyecek. Üreticiye destek verirseniz beklediğinizden daha iyi neticeler alırsınız. Seçtiğiniz tarım bakanı Fransa'ya gidip Fransa tarımına yaptığı katkı sebebiyle nişan alıyorsa demek ki bir problemimiz var. Türkiye'yi buradan çekip çıkaracağız. Alın terinden, üretimden yana politikalar oluşturacağız."

Öğretmen protestoları: “En büyük sorunumuz adalet”

Ankara'da polislerin öğretmenlerin protestosuna müdahalesini eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Adalet en büyük problemimizdir. Ülkeye adaletin gelmesi gerekiyor. Geçen gün öğretmenler bir hak talebini ilettiler. Öğretmenler yerde sürükleniyor. Bu şekilde olmaz, öğretmenin yerde sürüklendiği bir devlet olmaz. Öğretmen başımızın tacıdır. Hz. Ali, 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' diyorsa, biz de öğretmenlere değer vermek zorundayız" sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)