CHP'li Tezcan'dan başörtüsü teklifi yorumu: Destek vermeyiz

Başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifine ilişkin konuşan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, konunun siyasi istismar malzemesi yapılmak istendiğini belirterek komisyon çalışmalarından ayrıldıklarını söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun önerdiği şekilde meselenin kanun teklifiyle halledilebileceğini belirten Tezcan, "Konuyu anayasa düzeyine taşıyarak siyasi malzeme olarak kullanmak istiyorlar. Bu şekliyle teklife destek vermemiz söz konusu değil." diye konuştu.

SİYASET 25.01.2023, 15:48 Hakan Öksüz
CHP'li Tezcan'dan başörtüsü teklifi yorumu: Destek vermeyiz

TBMM Anayasa Komisyonunun CHP'li üyeleri ile Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifi hakkında konuştu. Cumhur İttifakı tarafından hazırlanan teklifin, Anayasa Komisyonunda görüşüldüğünü kaydeden Tezcan, "Sayın Erdoğan başta olmak üzere Cumhur İttifakı'nın bu konuyu siyasi istismar konusu olarak sürdürmeye kararlı olduğunu gördük. Bu nedenle İYİ Parti ile birlikte komisyon çalışmalarından ayrıldık." dedi.

"Erdoğan kaybedeceğini anladı, yeni bir pozisyon aldı"

Kılık kıyafet özgürlüğüne ilişkin konunun fiilen çözüldüğünü kaydeden CHP'li Tezcan, "Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun bu çözümde aktif desteği bulunuyor. Erdoğan, son zamanlarda toplumsal desteğini kaybetti. Cumhur İttifakı'nın iktidarı kaybedeceği düşüncesiyle yeni bir pozisyon aldı. Seçmen kitlesiyle gönül bağını yitirdi. Bunu geri kazanabilmek adına başörtüsü meselesini istismar etme niyetini ortaya koydu. Seçmenlerine, 'Biz kaybedersek siz de kazanımlarınızı yitirirsiniz.' mesajını vererek onları endişeye sürüklüyor." ifadelerini kullandı.

"Erdoğan bu teklifi 'gollük pas' olarak gördü"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önerdiği şekliyle konunun bir kanun teklifiyle çözülebileceğini söyleyen Tezcan, "Erdoğan, bunu gollük pas olarak nitelendirdi ve konuyu anayasa düzeyine taşıdı. Buna gerek olmadığını düşünmemize rağmen komisyona katıldık ve İYİ Parti ile birlikte önerge verdik. AK Parti ve MHP'li komisyon üyeleri bunu reddetti. Tarihi bir fırsat yakalanmıştı. Cumhur İttifakı'nın bu konuyu siyaset malzemesi haline getirmek istemesinden dolayı fırsat kaçtı. Burada din tartışması yok, hak tartışması var. Bu şekliyle teklife destek vermemiz söz konusu değil." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)