CHP'li Tanrıkulu: Kayyum politikası demokrasiye bir darbedir

Tanrıkulu, "Darbe yalnızca tankla-tüfekle yapılmaz. Eğer halkın iradesine el koyuyorsanız, neticede bu da bir darbedir." dedi.

SİYASET 27.04.2021, 23:26 28.04.2021, 16:19
CHP'li Tanrıkulu: Kayyum politikası demokrasiye bir darbedir

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulu'ndan konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, açıklamalarda bulundu.

"Kayyum politikası neticede demokrasiye yapılmış bir darbedir." diyen Tanrıkulu, şu ifadelere yer verdi:

"Yerellik ortan kaldırıldı"

"Darbe yalnızca tankla-tüfekle yapılmaz. Eğer halkın iradesine el koyuyorsanız, neticede bu da bir darbedir. Kayyum politikası yasaya uygun olabilir fakat Anayasa'ya uygun değil, vicdana uygun değil, hukuka uygun değil. Bunların yaptığı bir gasp mantığıdır. Eğer niyetleri ele geçirme ve gasp ise, bunun neticesi olarak da yapılanlar bir talandır. Kimi kayyum olarak atıyorsunuz? Vali ve kaymakamları. Bunlar devlet memurları. Bölgede yerellik diye bir şey kalmadı, belediyeler valilik ve kaymakamlık binalarına dönüştürüldü. İnsanlar su faturası ödemeye gidiyor, kapıda polis bekliyor, 'Niye geldin?' diye soruyor.

"Kayyum yönetimleri yolsuzluk yapıyor"

Bölgedeki meslek örgütlerine ve STK'lara sorun. Hizmet alımlar nereden ve nasıl yapılıyor? Tüm yolsuzlukların kaynağı burada. Denetim diye bir şey yok. Kayyum politikasının Kürt tarihine ve kültürüne nasıl bir darbe vurduğunu açık bir şekilde raporla sunmuştum. 

"Kürt kültürüne ve değerlerine düşmanlar"

Kürt gördükleri yerde, Kürt adı gördükleri yerde terör mantığıyla yaklaşıp her şeyi yok ettiler. Kayyumlar gelir gelmez ilk işleri Kürt kültürünü ve değerlerini ortadan kaldırmak oluyor. Bu bir darbe politikasıdır, bir gasp politikasıdır, bir yağma politikasıdır.

"Kaybedeceksiniz"

Kayyumların daire başkanları kim, genel sekreterleri kim? Hizmet alımlar nereden ve nasıl yapılıyor? Sırf bunlar araştırılsa bile yağma politikası ortaya çıkacak. Van Büyükşehir Belediyesi'nde tüm mal varlıklarını talan ettiler, sattılar. Böyle bir politikanın sahibisiniz ve kaybedeceksiniz."

Yorumlar (0)