CHP'li Tanju Özcan'dan Kılıçdaroğlu'na: Aklımızla alay ettiniz, aday olmayın!

Seçim yenilgisi sonrası görevinden ayrılıp ayrılmayacağı merak konusu olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na açık mektup yazan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Özcan, "Kendinizi aday ilan ettirdiniz, aklımızla alay ettiniz. Başarılı bir siyasetçi değilsiniz. Yanınızdaki 3-5 kişiyi dinlemeyin. Kongreler takvimini başlatmalı, aday olmayacağınızı açıklamalısınız." dedi.

SİYASET 05.06.2023, 14:59 05.06.2023, 16:29 Hakan Öksüz
CHP'li Tanju Özcan'dan Kılıçdaroğlu'na: Aklımızla alay ettiniz, aday olmayın!

Geçen yıl eylül ayında hakkında "partiden 1 yıllığına geçici çıkarma cezası" verilen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Özcan, Cumhurbaşkanı Seçimi'ni kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açık mektup yolladı. Belediye Toplantı Salonu'nda basın toplantısı organize eden Özcan, mektubu okudu.

"Kendinizi aday ilan ettirdiniz, aklımızla alay ettiniz"

Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve bakanlık karşılığında altılı masadaki liderlere "kendisini aday ilan ettirdiğini" kaydeden Özcan, "Aday olmanızın sebebi sorulunca da 'ben ne yapayım, beni seçtiler' diyerek aklımızla alay ettiniz. Ben girdiğim son 5 seçimden alnımın akıyla çıkmış bir kişiyim. Diğer belediye başkanları ve milletvekilleri ile karıştırmayın beni. 'Koltuk elden gitmesin yeter' diyenler ile yol yürümenizden dolayı seçimi kaybettik." dedi.

"Başarılı bir siyasetçi değilsiniz"

Oy alamayan partilere verilen milletvekili kontenjanını eleştiren Özcan, "PKK ile kol kola yürüdüğünüz algısını bir türlü çürütemediniz. Sığınmacılar konusunda net bir duruşunuz yoktu. 'Anlattık ama toplum anlamadı' diyorsanız, toplumu değiştirecek halimiz yok. Toplumu değiştiremeyeceğimize göre toplumu ikna edemeyenleri değiştirmeliyiz. İnsani yönlerinizle ilgili hiçbir olumsuz sözüm yoktur. Bununla birlikte başarılı bir siyasetçi değilsiniz. İnadınızdan vazgeçin, yanınızdaki 3-5 kişiyi dinlemeyin. Onlar, sizin varlığınızdan besleniyor. 'Koltuğa yapıştı' dedirtmemek için istifa edin." ifadelerini kullandı.

"Kongreler takvimini başlatmalı, aday olmayacağınızı açıklamalısınız"

Bu mektubun, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yazdığı son mektup olduğunu sözlerine ekleyen Tanju Özcan, "Memleket sevginizden şüphem yok. Türkiye'nin önünü açmanız gerekiyor. Kongreler takvimini başlatmalı, aday olmayacağınızı açıklamalısınız. Bu açıklama, yerel seçimlere giderken CHP'lileri rahatlatır. Değişim heyecanıyla birlikte mücadele ruhu güçlenir." çağrısında bulundu. 

Tanju Özcan'ın ceza süresi 13 Haziran'da doluyor

CHP'den aldığı ceza süresinin dolmak üzere olduğunu hatırlatan bir gazetecinin, "Bu mektup, süreci uzatır mı?" sorusunu yanıtlayan Özcan, "13 Haziran'da süre doluyor. Şimdiye kadar ne söylediysem arkasındayım. Hatalarım olduğu zaman özür dileyen bir siyasetçiyim. İçten ve samimi konuşurum. Siyasi hayatımın götürdüğü yere giderim. Gerekirse evime dönerim. Başka bir şey gerekiyorsa da çekinmem, yaparım." dedi.

Yorumlar (0)