CHP'li Öztrak: Terörden medet umanları uyarıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, televizyon programcısı Afşin Hatipoğlu, gazeteci Orhan Uğuroğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ı hedef alan saldırılar ile ilgili olarak, "Bunlar sıradan olaylar değildir. Terördür, demokrasiye darbedir." dedi. Öztrak, "Terörden beslenmeyi umanları çok açık bir şekilde uyarıyoruz." şeklinde konuştu.

SİYASET 18.01.2021, 21:52 19.01.2021, 16:28
CHP'li Öztrak: Terörden medet umanları uyarıyoruz

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bir araya geldi. Öztrak, partisinin MYK toplantısında, Türkiye'nin ekonomik durumu, koronavirüs salgını ve salgının oluşturduğu 'toplumsal tahribat' hususlarının gündeme geldiğini açıkladı.

Devletin, halkın hayatını koruyamadığını öne süren Öztrak, 'devlet krizinin zirve yaptığı son dönemlerde', Ankara'da ana muhalefet partisinin liderine linç girişiminde bulunulduğunu hatırlattı.

'Mafya çetelerinin', politikacılara, basın mensuplarına olmadık tehditlerde bulunduğunu, 'kalleş' saldırılar organize edildiğini kaydeden Öztrak, "İktidar ise bu terör saldırılarını izlemekle yetiniyor. Küçük ortağı ise mafya artıklarına sahip çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz cuma günü, 'uzaktan kumandalı mafya artıklarının', basın mensupları Afşin Hatipoğlu ve Organ Uğuroğlu'na, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a 'eş zamanlı' olarak saldırı gerçekleştirdiğini, bu saldırıların maksadının demokrasi, basın özgürlüğü ve politikanın hür bir şekilde yapılmasını engellemek olduğunu söyledi.

'Saray ortaklarının kirli dili, bunu yapanlara güç veriyor'

"Bu olanlar, sıradan şeyler değildir. Terördür, demokrasiye darbedir." diyen Öztrak, saldırıları kınadıklarını kaydetti. Öztrak, iktidarın, failleri bir an evvel yakalayarak hukuk önüne çıkarmasını, yargının da hızlı bir şekilde gereğini yapmasını beklediklerini dile getirdi.

Öztrak, "Bu saldırıları gerçekleştirenlere cesaret veren, saray ortaklarının kirli politik dilidir. Tehdit edenlere ve saldıranlara gösterilen hoşgörüdür. Türkiye'nin ana muhalefet partisi lideri linç edilince sessiz kalanlar; Erdoğan'a 'sözde' deninde fırtına kopardılar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)