CHP'li Öztrak'tan dış politika yorumu: Milli dürtülerle hareket etmeliyiz!

Parti genel merkezinde basın toplantısı yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, TOKİ projelerine hazine garantisi verilmesi gerektiğinden bahsetti. Dış politikada dikkatli adımlar atılması gerektiğine işaret eden Öztrak, "Dış politika, iç siyasetteki küçük hesaplara göre şekillendirilmez. Dış politikada milli dürtülerle hareket edilmeli." dedi.

SİYASET 19.09.2022, 17:37 Hakan Öksüz
CHP'li Öztrak'tan dış politika yorumu: Milli dürtülerle hareket etmeliyiz!

CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündemin sıcak konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ekonomik durumla ilgili görüşlerini açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, en büyük halk düşmanının enflasyon olduğunu kaydetti.

"Enflasyonu şahlandırdılar, birikimleri gasbettiler"

Vatandaşların satın alma gücünün aydan aya eridiğini belirten Faik Öztrak, "Enflasyon nedeniyle halkın parası pul oldu, sofrada bereket kalmadı. Dar gelirliler yine en geride kalanlar oldu. Faizin sebep, enflasyonun sonuç olduğunu iddia ediyorlar. Bu bir safsatadır. Bir yandan enflasyonu şahlandırdılar, bir yandan da vatandaşların birikimlerini gasbettiler. TÜİK'in açıkladığı rakamlara bakın. Bunlar, orada yazıyor." diye konuştu.

"TOKİ projelerine hazine garantisi verilsin"

TOKİ'nin son zamanlarda istanbul, Ankara ve Şanlıurfa gibi kentlerde başlattığı ihalelerin iptal olduğunu belirten Öztrak, "2019'da Tunceli'de bir proje başlatılmıştı, 329 konutun yapılması gerekiyordu. Bu projeye göre yapılacak evlerin henüz yeri bile belirlenmedi. Döviz nedeniyle inşaat maliyetleri artınca kimse TOKİ ile işe girmek istemedi. İhaleler bu yüzden iptal edildi. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, 'TOKİ projelerine hazine garantisi verilsin, vatandaşın işi görülsün.' dedi. Siz yapacaksanız biz destekleriz." ifadelerini kullandı.

"Dış politikada söylediğin her sözü defalarca düşüneceksin"

Dış politikada dengenin iyi tutturulması gerektiğini aktaran CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak, "Dış politika, iç siyasetteki küçük hesaplara göre şekillendirilmez. Dış politikada milli dürtülerle hareket edilmeli. Aksi halde torunlarımızın geleceğini riske atmış oluruz. Dış politika hata kaldıran bir alan değil, söylediğin her sözü defalarca düşüneceksin. Özellikle de Ukrayna-Rusya savaşı devam ederken dikkatli olmamız gerek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye'nin hedeflerinden biri de Şangay İşbirliği Örgütüne tam üye olmaktır.' dedi. Her adımımızı dikkatli atmalıyız. Batı ve Doğu dünyası arasında jeopolitik olarak önemli bir kavşaktayız. Dolayısıyla iki güç arasında dengeyi tutturmamız gerekiyor." dedi.

Yorumlar (0)