CHP'li Öztrak: Kendilerini cümle aleme rezil ediyorlar

CHP'li Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Gelişmiş ülkelerde dahi aşı ücretli fakat bizde bedava.” şeklindeki açıklamaları eleştirerek, "Kendilerini cümle aleme rezil ediyorlar. Türkiye'yi dışarıya da mahcup ediyorlar. Yoksa Erdoğan şimdi de aşıdan para almaya zemin mi hazırlıyor? Bunun yolunu mu yapıyor?" dedi.

SİYASET 05.07.2021, 18:21
CHP'li Öztrak: Kendilerini cümle aleme rezil ediyorlar

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK (Merkez Yürütme Kurulu) toplantısının akabinde gündemde yer alan hususlara dair açıklamalarda bulundu.

"Ücretli aşıya zemin mi hazırlanıyor?"

Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri bile aşıları ücret karşılığında yapıyorlar. 100 avro, 50 sterlin tutarında para alarak yapıyorlar. Biz halkımızdan tek kuruş almadık." şeklindeki açıklamasını eleştirdi. Öztrak, "Yoksa Erdoğan şimdi de aşıdan para almaya zemin mi hazırlıyor? Bunun yolunu mu yapıyor?" dedi.

"Faturalar şahlandı"

İlk etapta hükümetin ekonomi politikasına ilişkin eleştirilerde bulunan Öztrak, "Erdoğan şahsım hükümeti, 'Temmuz ayında ekonomi şahlanacak.' dedi.  Şahlanan; faturalar, pazar ile çarşıdaki etiketler ve enflasyon oldu. Erdoğan şahsım hükümeti, zam, zulüm oldu, vatandaşımızın üzerine yağıyor." dedi. 

Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Temmuz ayına girerken ilk olarak yüzde 15 elektrik zammıyla çarpıldık. Ardından doğal gaz fiyatlarına yapılan yüzde 12 ile yüzde 20’lik sözde 'güncellemeyle' yandık. Bunlar yetmedi, üzerine LPG’ye gelen yüzde 8’lik fiyat artışıyla neye uğradığımızı şaşırdık. Esnaf perişan, aileler perişan, sanayici perişan, çiftçi perişan.

"Zamların zamanlaması manidar"

Yalnızca bu üç zammın, TÜİK’in makyajlı enflasyonuna direkt katkısı, 0,8 puan. Dolaylı etkileriyle birlikte düşünüldüğünde 1,5 puan. Zamların zamanlamasındaki hinlik de dikkatlerden kaçmıyor. TÜİK’in makyajladığı enflasyona bir de zaman ayarında bulundular. Zam yağmuru temmuza kaydırılarak 11 milyon Bağ-Kur ve SSK emeklisine yılın ikinci yarısında verilecek aylık zammı azalttılar.

"Memur ve memur emeklisinin parası gasbedildi"

5,5 milyon memur ve memur emeklisinin ilk altı ay için alacağı enflasyon farkı büyük oranda düşürüldü. Bu zamları temmuz ayına öteleyerek her bir memurun aylık 70 TL'sini, her bir memur emeklisinin de aylık 49 TL'sini kestiler. Yılın ikinci yarısında yalnızca memur ve memur emeklisinin evine girecek toplam 2 milyar 63 milyon TL, Erdoğan şahsım hükümeti tarafından, ince işçilikle gasbedilmiş oldu."

Yorumlar (0)