CHP'li Öztrak: Atatürk olmasaydı, Ayasofya'da hak iddia edebilir miydiniz?

Öztrak, Ayasofya'da Atatürk'e hakaret eden imama sert bir dille tepki göstererek, "Bu imam müsveddesine ve ona ses çıkarmayan devlet adamlarına soruyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı, bugün Sultanahmet'te, Ayasofya’da, Süleymaniye’de ecdadın kutsal emanetleri üzerinde herhangi bir hak iddia edebilir miydiniz?" dedi.

SİYASET 31.05.2021, 23:36 01.06.2021, 17:38
CHP'li Öztrak: Atatürk olmasaydı, Ayasofya'da hak iddia edebilir miydiniz?

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçti.

Ayasofya'da Atatürk'e hakaret eden Mustafa Demirkan'a sert bir dille tepki gösteren Öztrak, "Ayasofya Camisi'nde devlet adamlarının önünde, bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okundu. Şımarıklık, kibir, yalan ve hazımsızlık Ayasofya’yı ve tüm memleketi emperyalistlerin işgalinden kurtaranın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olduğunu unutarak cehaletini ortaya koydu. Bu suçtur, bu çok büyük bir rezalettir. Orada oturan devlet adamlarının sessiz kalması ise çok daha büyük bir rezalettir. Geçmişini bilmeyen, kendini de bilmez. Bu imam müsveddesine ve ona ses çıkarmayan devlet adamlarına soruyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı, bugün Sultanahmet'te, Ayasofya’da, Süleymaniye’de ecdadın kutsal emanetleri üzerinde herhangi bir hak iddia edebilir miydiniz?" sözlerini sarf etti.

Sedat Peker gündemi

Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in yayımladığı son videoya da değinen Öztrak, şöyle konuştu:

"Devlet krizi gün geçtikçe derinleşiyor. AK Parti'yi açık bir şekilde destekleyen, Erdoğan karşıtlarını tehdit eden, hükümet tarafından koruma polisi verilen bir organize suç örgütü elebaşı, bir aydır kirli ilişkileri ifşa ediyor. Milletimize hesap vermekten kaçan, bağımsız medyayı ortadan kaldıran Erdoğan, gerçeği arayan milleti, bu suç örgütü liderinin açıklamalarıyla baş başa bırakma noktasına geldi. 

Bu suç örgütü elebaşı kendini ihbarda bulundu. Suriye’ye giden silahların, terör örgütü El Nusra’ya gittiğini itiraf etti. Daha evvel de MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş, 'Vallahi de billahi de o silahlar Türkmenlere gitmiyordu.' ifadelerini kullanmıştı.

"Berberoğlu haksız bir şekilde hapsedildi"

Bu hususta çok sayıda kişi mağdur edildi. Bunlardan biri de Enis Berberoğlu’dur. Arkadaşımız hukuksuz bir şekilde hapse atıldı. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu buna ve ülkedeki tüm haksızlıklara karşı Ankara'dan İstanbul'a kadar yürüdü. 

Suriye’deki iç savaş Türkiye'yi çok yordu. 'Emevi Camisi'nde namaz kılma' hülyası, ülkemize büyük bedeller ödetti."







Yorumlar (0)