CHP'li Özkoç'tan Bakan Soylu'ya: Hala o koltukta nasıl oturuyorsun?

Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sert bir dille tepki göstererek, "Hala o koltukta nasıl oturuyorsun?" dedi.

SİYASET 16.06.2021, 23:00
CHP'li Özkoç'tan Bakan Soylu'ya: Hala o koltukta nasıl oturuyorsun?

CHP Sakarya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç TBMM'de (Türkiye Büyük Millet Meclisi) yaptığı basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'den ses çıkmıyor"

CHP'li Özkoç, ülkemizde yaşandığını savunduğu haksızlık ve hukuksuzluklara karşı herkesin sesini çıkarması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu: 

"Avrupa'nın en büyük entegre tesisi olarak nitelendirilen, Türkiye Cumhuriyeti ordusuna ait olan tank-palet fabrikası beş kuruş ödeme alınmadan Ethem Sancak isimli birisine ve kendisine ortak aldığı Katar ordusuna 25 seneliğine peşkeş çekildi. Ülkemizden tek bir ses dahi çıkmadı. Cumhuriyet Halk Partisi ilk günden bu yana bunu dile getiriyor.

"Mafyanın haraca bağladığı siyasetçi kim?"

"Süleyman Soylu, sen Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanısın. Savcıların seni çağırmasına lüzum yok. İçişleri Bakanı olarak emniyete emir vereceksin, mafyanın haraca verdiği siyasetçinin dosyasını savcının önüne getireceksin. Bunu yapabildin mi? Hayır. Hala o koltukta nasıl oluyor da oturabiliyorsun? Bu devlet, seni İçişleri Bakanı olarak hala nasıl o koltukta tutuyor? Tüm kirli işlerde elin var, tüm kirli işlerde. Uyuşturucuda elin var, mafyada elin var, cinayetlerde elin var. 

"Gücün anca millete yetiyor"

Bu ülkede darbe kalkışması yapıp da giden insanlar elini kolunu sallayarak gittiler, bir tanesini bile yakalayamadın. Ülkemizi soyanlar elini kolunu sallayarak gitti, onlara da hiçbir şey yapmadın. Senin gücün anca millete yetiyor; mafyaya, hırsıza, arsıza, soysuza değil. Mafya seni rezil ediyor fakat sen kendini daha fazla rezil ediyorsun. Yine de Türkiye 'yetti artık' demiyor."

Yorumlar (0)