CHP'li Özel: Beşli çetecikler reis değiştirmek istiyor

Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı sosyal medya paylaşımına dair "Gemiyi terk etmek isteyenler var. Bizim tarafa atlamaya çalışıyorlar. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu dün akşam onlara 'Durun.' dedi. Bizim iktidarda olduğumuz dönemde şimdiki gibi bir ilişkiye lüzum yok ki. Beşli çetecikler reis değiştirmek istiyor. Bizde hukuk olacak, reis olmayacak." dedi.

SİYASET 06.07.2022, 19:42
CHP'li Özel: Beşli çetecikler reis değiştirmek istiyor

CHP Grup Başkanvekili Özel, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

"Bizde hukuk olacak, reis olmayacak"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı dünkü paylaşımı hakkında konuşan Özel, şu ifadelere yer verdi:

"Gemiyi terk etmek isteyenler var. Bizim tarafa atlamaya çalışıyorlar. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu dün akşam onlara 'Durun.' dedi. Bizim iktidarda olduğumuz dönemde şimdiki gibi bir ilişkiye lüzum yok ki. Beşli çetecikler reis değiştirmek istiyor. Bizde hukuk olacak, reis olmayacak. Genel Başkanımız ilişki kurulması gerekenlerle kurar fakat devletin borçluları, bugünün suçlularıyla kurmaz. Kamulaştırmaya gidilecek, makul kar oranınızı alırsınız. Turgut Özal'ın yaptığı yoldan kaça geçiyorsak, sizinkinden de o fiyata geçilecek. Gişeleri balyozla kırma törenleri yapacağız. Türkiye'de güvenilir, hızlı, kolay ulaşım, zenginlerin kullanabildiği bir şey olmayacak. Beşli çetelerin köprülerini, milletin köprüleri yapacağız. Yani bizim kapımızı çalmasınlar." 
 

"Beşli çete için bulunan para, ilaca ve tedaviye bulunmuyor"

Eczacıların yüzde 50'sinin iflas etmek üzere olduğunu belirten Özel, bu problemin çözümü için İlaç Fiyat Kararnamesi'nin bir an evvel değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Zor durumda olanların; köyünde, mahallesinde, beldesindeki tek eczane olduğunun altını çizen Özel, bu hususta önlem alınmaması durumunda bunun bir halk sağlığı problemi olarak ortaya çıkacağını ifade etti.

Özel, Avrupa İlaç Ajansı'nın 2014'ten beri 279 'hayati derecede önemli' ilaca ruhsat verdiğine, ülkemizin ise yalnızca 65'ine ruhsat verdiğine işaret ederek, "Türkiye'de 214 ilaca ekonomik gerekçeler sebebiyle ruhsat verilmiyor. Bir ülkedeki gelişmişlik seviyesinin en önemli ölçütlerinden biri de yeni tedavi imkanlarına ulaşımdır. Çok daha az yan etkisi olan kemoterapi ilaçlarına, ömrü uzatan ilaçlara 'Paramız yok, kalsın.' diyoruz. Fakat yandaşlara geçiş garantisi vermekle övünüyoruz. Beşli çete için bulunan para, ilaca ve tedaviye bulunmuyor." diye konuştu. 

Yorumlar (0)