CHP'li Kaboğlu: LGBT'lileri savunmak bizim görevimiz

"Ayasofya müze kalmalı, Sultanahmet bile müze olmalı" çıkışıyla büyük tartışma yaratan CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu'ndan yeni tartışma çıkaracak açıklama.

SİYASET 05.07.2020, 11:57
CHP'li Kaboğlu: LGBT'lileri savunmak bizim görevimiz

Geçtiğimiz haftalarda Ayasofya'nın cami olmasına karşı çıkan hatta Sultanahmet Camisi'nin de müzeye dönüştürülmesi gerektiğini savunan CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, çoklu baro sistemine geçişi sağlayacak kanun teklifine ilişkin Meclis'te yaptığı konuşma ile yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın "cinsel sapkınlığın Kur'an-ı Kerim'de haram kılındığına" dair yaptığı açıklamalara karşı çıkmanın ve LGBT'lileri savunmanın kendi görevleri olduğunu belirterek, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın hutbesinin nefret tohumları ektiğini savundu.

Meclis'te çoklu baro sistemi görüşmesi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda hazırlanan ve çoklu baro sistemine geçişi sağlayacak kanun teklifine ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşmeler yoğun ve hararetli olarak sürüyor.

Kanun teklifinin görüşmelerine katılan CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, çoklu baro sistemi konusunda konuşurken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı hedef aldı.

"Bizim görevimiz"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın hutbesinin ayrıştırıcı, insanların eğilimleriyle, yaşam tarzıyla ilgili onlar arasında ayrıştırma sonucu doğuran nefret tohumları ekici bir konuşma olduğunu savunan CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, LGBT'lileri savunmanın sadece baroların görevi olmadığını aynı zamanda milletvekillerinin de görevi olduğunu söyledi.

Çoklu baro sistemi ve Ali Erbaş

Bugün hâlen devam eden baro sistemindeki değişlik çalışmalarının arkasında Ali Erbaş-Ankara Barosu geriliminin olduğu biliniyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hutbede Kur'an-ı Kerim'in emirlerine dayanarak "İslam'ın zinayı en büyük haramlardan saydığını, Lutiliği ve eşcinselliği lanetlediğini" vurgulamıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yasak olmasının hikmetini ise "hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesi" olarak açıklamıştı.

Yılda yüz binlerce insanın, gayri meşru ve nikahsız yaşamın, İslamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın yol açtığı Hiv virüsüne maruz kaldığını söyleyen Ali Erbaş, "Ey insanlar! Canımıza, aklımıza, inancımıza, malımıza ve neslimize zarar veren şeylerden uzak duralım." ifadesini kullanmıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın bu hutbesine ilk tepki CHP ve Ankara Barosu'ndan gelmişti.

Ankara Barosu yaptığı açıklama ile LGBT'lileri savunmuş ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı kınamıştı.

CHP ve Ankara Barosu'nun açıklamalarını ise İstanbul ve İzmir baroları izlemişti.

Baroların bu çıkışı ise çoklu baro sistemini gündeme getirmiş ve sistem değişikliğinin fitilini ateşlemişti.

Yorumlar (0)