CHP'li isim resmen duyurdu: Kılıçdaroğlu çekilirse aday olacağım

CHP'li Gürsel Tekin yaptığı açıklamada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çekilmesi halinde genel başkanlığa aday olacağını duyurdu.

SİYASET 30.05.2023, 15:31 Şeyda Gül
CHP'li isim resmen duyurdu: Kılıçdaroğlu çekilirse aday olacağım

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP'de koltuk savaşları başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi yönünde CHP eski İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ve CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan mesajlar verdi.

Son olarak bir radyo programına katılan CHP Eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yaptı. CHP'nin kongre sürecini değerlendiren Tekin, kongre takviminin yaklaştığına dikkat çekerek kendini yenilemiş, dinamik kadroya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sahada dolaşırken benimle kafa buldular

“Değişime kapalı olan bir siyasi parti yaşayamaz, ayakta duramaz” diyen Tekin, mutlaka değişim olması gerektiğini söyledi. Partisini seçimden seçime saha çıkmakla suçlayan Tekin, “Bugün başlayacaksınız. Ben deli dana gibi tek başıma yüz bin kilometre yol dolaştım ve dolaşırken bile benimle kafa buldular” dedi.

Acaba genel başkanlık için mi dolaşıyor diye kendisiyle uğraştıklarını ifade eden Tekin, “Kafaları böyle çalışıyor maalesef” değerlendirmesinde bulundu.

İmamoğlu şu an görevini yapıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'na aday olacağı yönündeki iddiaları değerlendiren Tekin, İmamoğlu’nun şu anda görevini yaptığını belirtti. “Tabii ki önümüzdeki süreçte nasıl bir karar alıp almayacağını bilemiyorum” ifadelerini kullanan Tekin, İmamoğlu’nun başarılı bir belediye başkanı ve başarılı bir siyasetçi olduğunun altını çizdi.

Kılıçdaroğlu çekilirse aday olacağını açıkladı

Kendisinin genel başkanlığa aday olup olmayacağına yönelik sorulan soruya büyük bir içtenlikle yanıt veren Tekin, “Zamanı, günü gelince ve genel başkanım çekilirse düşünürüz” dedi.

“Çünkü ben genel başkanla yol yürümüş bir arkadaşıyım” diyen Tekin, her şeye rağmen fıtratında adam satmak olmadığını vurguladı.

“Siz Kılıçdaroğlu aday olmazsa aday olacaksınız bunu söylüyorsunuz değil mi” şeklinde sorunun yenilenmesini ardından Tekin, “Tabii inşallah” yanıtını verdi.

Yorumlar (0)